Article_Top_970x250

Sajam 'Hercegovački plodovi Mediterana' 4. i 5. listopada u Stocu

danas otvorenje

Sajam 'Hercegovački plodovi Mediterana' 4. i 5. listopada u Stocu

lis 03, 2019
dnevnik.ba
dnevnik.ba

FOTO: FENA

Tradicionalna sajamska manifestacija "Hercegovački plodovi Mediterana" koja će se održavati 4. i 5. listopada u Stocu svoja vrata posjetiteljima otvorit će danas prigodnim programom, a i ove godine okupit će brojne domaće i inozemne izlagače koji će se predstaviti sa svojim jedinstvenim proizvodima.  

Sama manifestacija čije će to biti 20. izdanje, kao i svake godine do sada, održavat će se u prostorijama školske sportske dvorane Stolac.

Želja je organizatora da se izloži što više kvalitetnih, domaćih proizvoda koji su karakteristika ovoga područja, Hercegovine i utjecaja Mediterana.

Kako su navodi u najavi, istoimena udruga koja djeluje na području Stoca daje poticaj i pokretačku snagu za sadnju mnogih malih i velikih plantaža šipka-nara, smokve i masline, što je i bio cilj na samom početku aktivnosti.

Uz pomoć stranih donatora nabavljene su linije za preradu maslina s ovoga područja, ali i drugih lokacija Hercegovine, što korisnicima omogućava pravovremenu preradu maslina u ekstradjevičansko ulje.

U sklopu sajma održat će se i konferencija "Uloga mediteranskih kultura u razvoju turizma Hercegovine" čiji je cilj nizom stručnih predavanja približiti pojam turizma, odnosno agroturizma i ulogu mediteranskih kultura potencijalnim poljoprivrednicima koji bi u budućnosti takve proizvode mogli nuditi turistima i posjetiteljima.

Dnevnik.ba