Article_Top_970x250

SMART fest 14. i 15. lipnja u Stocu

stolac

SMART fest 14. i 15. lipnja u Stocu

lip 10, 2019
dnevnik.ba
dnevnik.ba

FOTO: FENA

Ovogodišnji SMART fest (Stolac Music and ARTs festival), koji je spoj glazbe, kazališta, ulične umjetnosti, filma te svega što bi se moglo svesti pod nazivnik urbane kulture, bit će održan 14. i 15. lipnja na više lokacija u Stocu.

Festival će započeti streetart radionicom koju će realizirati mladi stolački umjetnik Srećko Babić, uz pomoć svojih kolega s Akademije likovnih umjetnosti iz Širokog Brijega, a u kojoj će sudjelovati učenici stolačkih osnovnih i srednjih škola.

Cilj radionice je promoviranja ulične umjetnosti koristeći potencijal i kreativnost mlađe populacije koja će ukrašavanjem pročelja i zidova grad pretvoriti u galeriju na otvorenom, najavili su organizatori.

Službeno otvaranje festivala započet će premijerom kratkometražnog filma koji je finalni proizvod filmskih radionica koje je s učenicima, u razdoblju od ožujka do lipnja, održao mladi stolački redatelj Zdravko Terkeš.

Nakon toga, uslijedit će hit predstava Narodnog pozorišta iz Mostara "Ne igraj na Engleze", dok je za kraj večeri planiran koncert popularnog benda "Diktatori" iz Splita.

Drugi dan festivala započet će predstavom za najmlađe "Autostopom kroz glumu" koju će izvesti glumci Malog teatra iz Mostara.

Četvrti SMART fest završit će velikim koncertom na kojem će nastupiti mostarski bend "Nešto između" te jedan od najboljih hrvatskih rock bendova "Opća opasnost".

Dnevnik.ba

Tagovi: