Article_Top_970x250

Srbin (28) pao kroz prozor javne kuće i poginuo

Zürich, švicarska

Srbin (28) pao kroz prozor javne kuće i poginuo

ruj 29, 2020
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Screenshot

Muškarac koji je u petak ispao kroz prozor bordela u Zürichu i poginuo je Srbin (28), ali njegovo ime nije objavljeno.

Kako je priopćila gradska policija u Zürichu, za sada nema indicija o umiješanosti trećih osoba i pretpostavlja se da je riječ o nesretnom slučaju.

Nemili događaj dogodio se u petak u 10.45 u Heringstrasse 17, u gradskoj četvrti Niederdorf. Prolaznici su ispred zgrade zatekli teško ozlijeđenog Srbina kojega je hitna pomoć bezuspješno pokušavala reanimirati.

Sofia de Angelis (19), koja živi na drugom katu susjedne zgrade, u stanu do sobe gdje se dogodila nesreća, kaže da je čula glasove.

“Još sam ležala u krevetu kad sam čula glasove u susjedstvu. Skoro sam sigurna da su se muškarac i žena svađali”, kaže.

Nekoliko sekundi kasnije čula je dug vrisak i udarac. Kada je izašla na ulicu, policija je već bila stigla.

“Tek tada sam shvatila što se dogodilo.”

Sirijac Javer (27) je vidio kako je muškarac pao. On je u tom trenutku stajao na pločniku prekoputa i telefonirao. Odjednom je začuo glasove i pogledao u vis.

“Neki čovjek je poslije svađe pokušavao izaći kroz prozor. Jedna noga mu je već bila napolju. Pokušavao je prijeći na susjednu terasu, ali se okliznuo i pao unatraške na glavu“, kaže Javer, kojeg je začudilo što je muškarac držao jastuk u ruci.

Siban (21), frizer iz susjedstva, izjavio je da je “čuo buku” i izašao provjeriti što se događa.

”Čovjek je ležao nepomično na pločniku. Toliko sam se šokirao, nisam se mogao provjeriti”, kaže.

“Imao je tamnu kosu, brkove i bradicu. Krvario je iz nosa, usta i ušiju. Krv mu se slijevala niz obraz… Nikad ga još nisam vidio u ovoj ulici”, dodaje očevidac.

Sličan incident na istoj adresi i u istoj sobi dogodio se 2017. godine, kada je poginuo profesionalni bodybuilder Sandro Hoffer (32). Njegova žena je tada izjavila da je došao u javnu kuću nabaviti drogu.

Dnevnik.ba