Article_Top_970x250

Suci iz BiH sudit će utakmice prvenstva Saudijske Arabije

veliko priznanje,

Suci iz BiH sudit će utakmice prvenstva Saudijske Arabije

kol 03, 2020
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Foto: UEFA

 Nogometno prvenstvo Saudijske Arabije koji je prekinut zbog pandemije korona virusa nastavlja se 4. kolovoza ove godine.

Duži niz godina najbolji europsku suci dijelili su pravdu na utakmicama u Saudijskoj Arabiji, a na zahtjev tamošnjeg nogometnog saveza i na prijedlog UEFA-e dvije utakmice će suditi i arbitri iz Bosne i Hercegovine.

Nogometni savez Bosne i Hercegovine dao je suglasnost glavnom sucu Irfanu Peljti i asistentima Davoru Belji i Senadu Ibrišimbegoviću da sude u dva kola elitnog takmičenja u ovoj azijskoj zemlji. Pomoćni sudac Davor Beljo je brat proslavljenog bh. boksača Damira.

Prvi meč koji će voditi sudačka trojka iz BiH je Al Ahli SC-Al Hazem koji će biti odigran sutra u 20.15 sati na stadionu King Abdullah Sports City u Džedi. Kao i u većini zemalja ovaj susret će biti odigran uz stroge mjere bez prisustva publike.

Biće ovo posebna prilika za suce m:tel Premijer lige Bosne i Hercegovine da steknu iskustvo u natjecanju u kojem se koristi VAR sustav.

Povjerenje ukazano bh. sucima predstavlja veliko priznanje za rad NSBiH, kao i njegove sudačke organizacije, priopćeno je iz NSBiH.

Dnevnik.ba