Article_Top_970x250

Sveučilište u Mostaru organizira klauzuru o digitalnom obrazovanju

21. svibnja

Sveučilište u Mostaru organizira klauzuru o digitalnom obrazovanju

svibnja 19, 2020
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Foto: SUM

"Digitalna transformacija obrazovanja V2" naziv je šeste klauzure koja će održati 21. svibnja u 12 sati, u organizaciji Sveučilišta u Mostaru (SUM). Ujedno je to prva online klauzura Sveučilišta koja će se prenositi live streamom SUM TV-a te putem Radiotelevizije Herceg Bosne.

Pozdravna obraćanja imat će rektor Sveučilišta u Mostaru prof. dr. Zoran Tomić, rektor Sveučilišta u Zagrebu prof. dr. Damir Boras te hrvatski liječnik i znanstvenik prof. dr. Dragan Primorac, priopćeno je iz mostarskog Sveučilišta.

Kako je istaknuto, klauzura je podijeljena u tri radna panela koja će završiti panel raspravom, a u prvom panelu dekani fakulteta govorit će na koji način se nose s pandemijom koronavirusa kada je u pitanju organizacija nastave i funkcioniranje fakulteta.

U panelu "Digitalizacija osnovnih i srednjih škola" svoja izlaganja će imati svi predstavnici institucija i organizacija koje sudjeluju u navedenom procesu digitalizacije osnovnih i srednjih škola koje rade po nastavnom planu i programu na hrvatskom jeziku za koju su prvi koraci planirani u rujnu. Na panelu će sudjelovati i zamjenica ravnatelja CARNET-a dr.sc. Andrijana Prskalo Maček koja će govoriti o iskustvu digitalizacije u Republici Hrvatskoj.

"Digitalna transformacija obrazovanja" panel je u kojem će uz SUMIT sudjelovati predstavnici Sveučilišnog računskog centra SRCE.

Klauzuru Sveučilište organizira u suradnji i s Koordinacijom ministara znanosti, obrazovanja, kulture i sporta županija u kojima se nastavni plan i program izvodi na hrvatskom jeziku kao važnim partnerom u cijelom procesu. Također, organizira se sa partnerima SRCE, CarNET, HT Eronet te medijskim partnerom Večernjim listom, priopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću SUM-a.

Poveznica za live stream će biti dostupna na web stranici Sveučilišta sum.ba.

Dnevnik.ba