Article_Top_970x250

Teška kazna za Hajduk: Zatvara se sjeverna tribina i 150 tisuća kuna kazne

zbog pirotehnike u jadranskom derbiju

Teška kazna za Hajduk: Zatvara se sjeverna tribina i 150 tisuća kuna kazne

pro 04, 2019
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Foto: Miranda Cikotic/PIXSELL

Nakon prijave delegata utakmice Hajduk - Rijeka (0:4) u 17. kolu HNL-a, domaćin je rigorozno kažnjen zbog propusta u organizaciji Jadranskog derbija i ponašanja navijača domaćina.

Disciplinski sudac Prve HNL Alan Klakočer kaznio je Hajduk sa 150 tisuća kuna te zatvaranjem navijačke, sjeverne tribine Poljuda za iduću domaću utakmicu, koju Hajduk igra protiv Istre.

U obrazloženju kazne piše:

"Na utakmici Hajduk - Rijeka, od strane pripadnika navijačke skupine Torcida na sjevernoj tribini stadiona, počevši od 16. minute utakmice evidentirano je paljenje pirotehničkih naprava (posebno u periodima od 26. - 31. te 61. - 65. minute) pri čemu je zapaljeno sveukupno 96 baklji, 6 topovskih udara, 10 bljeskalica i 3 dimne kutije. Ukupno je 28 baklji ubačeno u ograđeni dio igrališta na atletsku stazu, a zbog stvorene dimne zavjese sudac je u 65. minuti morao prekinuti igru u trajanju od dvije i pol minute. U završnim minutama utakmice u sudačkoj nadoknadi vremena na sjevernoj tribini stadiona evidentirano je neprimjereno skandiranje. Zbog prekršaja iz članka 67. i 88. DP HNS-a i učestalog ponavljanja istih na prvenstvenim utakmicama u tekućem prvenstvu HNK Hajduk je kažnjen odigravanjem prve slijedeće prvenstvene ili kup utakmice (nakon konačnosti odluke) bez prisutnosti gledatelja na sjevernoj tribini Gradskog stadiona Poljud i novčanom kaznom u iznosu od 150.000 kuna."

Dnevnik.ba