Article_Top_970x250

Trump niječe vlastiti interes za svoje lice na planini Rushmore, ali mu to 'zvuči kao dobra ideja'

američki predsjednik

Trump niječe vlastiti interes za svoje lice na planini Rushmore, ali mu to 'zvuči kao dobra ideja'

kol 11, 2020
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Foto: EPA

Američki predsjednik Donald Trump zanijekao je izvješća CNN-a i New York Timesa da se interesirao za mogućnost dodavanja svog lika na poznati spomenik američkim predsjednicima na planini Rushmore, ali je ipak rekao da to "zvuči kao dobra ideja".

Planina Rushmore u Južnoj Dakoti predstavlja jednu od najvećih i najpoznatijih svjetskih skulptura koja je ikada uklesana na površini jedne granitne klisure. Prikazuje četiri bivša američka predsjednika: Georgea Washingtona, Thomasa Jeffersona, Theodorea Roosevelta i Abrahama Lincolna. U nedjelju navečer Trump je na Twitteru postavio fotografiju na kojoj stoji ispred planine Rushmore tako da djeluje da je on peti lik na tom spomeniku.

Trenutak kasnije je demantirao izvješće New York Timesa da je razgovarao s guvernerkom Južne Dakote Kristi Noem o mogućnosti da se i on nađe uz bivše predsjednike.

"Nikada to nisam predložio, mada na temelju velikog broja stvari koje sam postigao tijekom posljednje tri i po godine, možda više nego ijedan predsjednik, meni to zvuči kao dobra ideja", napisao je Trump.

Dnevnik.ba