Article_Top_970x250

U Širokom Brijegu otvorena spomen soba za poginule branitelje

iz Domovinskog rata

U Širokom Brijegu otvorena spomen soba za poginule branitelje

lip 12, 2020
dnevnik.ba
dnevnik.ba

FOTO: FENA

Spomen soba poginulih hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata otvorena je u četvrtak u Širokom Brijegu

Soba se nalazi u prostorijama Kluba branitelja u Širokom Brijegu, u Ulici Stjepana Radića (nekadašnja Duhanska stanica).

Iz koordinacije braniteljskih udruga ističu kako je prioritet da se taj projekt što prije završi, a njegova ukupna vrijednost je oko 450.000 maraka.

"Ovom prilikom zahvaljujemo svima koji su prepoznali našu inicijativu za izgradnju Kluba branitelja. Također se nadamo da će i oni koji nisu prepoznali ovu pozitivnu ideju u što skorije vrijeme pomoći dovršiti ovaj projekt, nadamo se do kraja godine", poručili su iz koordinacije braniteljskih udruga, dodavši kako je plan da se u drugom, još uvijek nedovršenom dijelu Kluba, ubuduće mlade uči o Domovinskom ratu.

Na svečanosti otvaranja, kojoj su nazočili predstavnici braniteljskih udruga i vlasti, istaknuto je da je Široki Brijeg u Domovinskom ratu imao najviše profesionalnih pripadnika ratnih postrojbi po glavi stanovnika, a njih 89 izgubilo je život.

"Izgradnjom ove sobe želimo reći jedno veliko hvala našim suborcima. Spomen soba je izgrađena u koordinaciji s udrugom poginulih branitelja Široki Brijeg. Drugi dio ovog prostora planiran je za edukaciju mladih vezano za istinu o Domovinskom ratu i druženja branitelja", istaknuli su iz Odbora za branitelje Grada Širokog Brijega.

Dnevnik.ba