Article_Top_970x250

Utemeljena Udruga veterana postrojbi Vojne policije HVO-a Domovinskog rata

na čelu miljenko raič

Utemeljena Udruga veterana postrojbi Vojne policije HVO-a Domovinskog rata

pro 05, 2019
dnevnik.ba
dnevnik.ba
dnevnik.ba
dnevnik.ba
dnevnik.ba
dnevnik.ba
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Foto: Udruga veterana Vojne policije HVO-a Domovinskog rata Hercegovina-Mostar

Na prijedlog Inicijativnog odbora, više od dvjesto bivših branitelja, pripadnika postrojbi Vojne policije HVO-a iz Domovinskog rata, nazočilo je Skupštini na kojoj je utemeljena Udruga veterana Vojne policije HVO-a Domovinskog rata Hercegovina-Mostar.

Definirane su smjernice i djelatnosti Udruge, koje za cilj imaju promicanje vrijednosti Domovinskog rata, zaštitu prava bivših pripadnika postrojbi Vojne policije, dostojanstveno obilježavanje i sjećanje na žrtve stradanja, ranjene, poginule i nestale, ali i na pobjede, uspjehe i herojska djela pripadnika Vojne policije, te očuvanje tradicije i identiteta.

Na Skupštini je odabrano Predsjedništvo Udruge, Nadzorni odbor i Sud časti. Većinom glasova za predsjednika Udruge imenovan je Miljenko Raič. Nadzornim odborom će predsjedati Žarko Jurić, a na čelu Suda časti bit će Ivan Knezović.

U obraćanju nazočnima imenovani predsjednik se zahvalio na povjerenju, ali istaknuo i veliku obvezu i odgovornost predstavljanja članova i realiziranja ciljeva Udruge.

„Želim da ova Udruga bude vaš drugi dom, mjesto tople riječi i radosnih susreta, putokaz ostvarenju prava koje zaslužujete, ali i mjesto sjećanja i ponosa na naše vrijeme provedeno u postrojbama Vojne policije“, istaknuo je predsjednik.

Rad Skupštine su svojom nazočnošću podržali i uveličali predstavnici braniteljskih udruga iz Domovinskog rata, predstavnici udruga Vojne policije Središnja Bosna, Posavina, Herceg-bosanske županije i zajednica udruga postrojbi Vojne policije Hrvatske vojske iz Republike Hrvatske.

Dnevnik.ba

Tagovi: