Article_Top_970x250

(VIDEO) Bilićev WBA pokraden: Što mislite o trećem golu Chelseaja?

kontroverzna odluka

(VIDEO) Bilićev WBA pokraden: Što mislite o trećem golu Chelseaja?

ruj 27, 2020
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Foto: Getty Images

West Bromwich Albion i Chelsea odigrali su nevjerojatan susret okončan rezultatom 3:3, ali je obilježen golom koji je stigao nakon igranja rukom.

Momčad koju predvodi Slaven Bilić na poluvremenu je vodila s 3:0 protiv Chelseaja koji je u drugom poluvremenu postigao tri gola i osvojio bod.

Međutim, treći gol Chelseaja stigao je nakon što je Havertz igrao rukom. Interesantno je da se on po pravilu iz prošle sezone morao ponišititi, ali po novom pravilu situacija se može gledati na razne načine.

Naime, pravilo iz prošle godine kazivalo je da se svaki gol postignut nakon igranja rukom u izgradnji napada ili prilikom postizanja gola mora poništiti, čak i ako je igranje rukom bilo slučajno, piše Index Sport.

Međutim, u Engleskoj je 9. rujna doneseno novo pravilo koje je blaže, ali i otvara mnoge rasprave.

"Ako lopta nakon slučajnog igranja rukom prođe određenu distancu (pas ili dribling) ili više pasova prije gola, onda gol važi", stoji u pravilima.

Poanta kod ovakvog obrazloženja je da je teško prosuditi koliko je potrebno da prođe vremena ili što treba da se desi od igranja rukom do postizanja gola kako bi gol bio poništen.

Gol za izjednačenje postigao je Abraham u trećoj minuti sudačke nadoknade, nakon što je nedugo prije toga Havertz igrao rukom.

Jedan od komentara tijekom tekstualnog prijenosa utakmice na BBC-ju bio je:"Nevažno da li je pravilo iz 1920. ili 2020. godine, ovo je čisto igranje rukom. Možda se veliki klubovi previše favoriziraju?"

KLIKNI OVDJE I POGLEDAJ GOL.

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

Dnevnik.ba