Article_Top_970x250

(VIDEO) Drama u Visokom: Medonja i Jelenko probili zaštitnu ogradu, panika u publici

borba izvan ograđenog prostora

(VIDEO) Drama u Visokom: Medonja i Jelenko probili zaštitnu ogradu, panika u publici

ruj 16, 2019
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Screenshot: Youtube

O koridi u Visokom sigurno će se još dugo pričati. U borbi dana kralj Čevljanske koride Medonja, čiji je vlasnik poznati privatnik iz Olova Habib Bjelić Habibić, pobijedio je Jelenka Nezira Ahmića.

U spektakularnoj borbi bikova koja se rijetko viđa višestruki pobjednik Čevljanske koride i njegov suparnik provalili su zaštitnu ogradu nakon čega je nastala panika među publikom, a borba je nastavljena izvan ograđenog prostora, piše Faktor.

Screenshot

Na kraju je Medonja Jelenka bacio u šator i na stolove, a pravo je čudo da nije bilo ozlijeđenih.

- Medonja je i u Visokom pokazao da nema konkurencije, ne samo u BiH nego i na Balkanu. On je rođeni prvak i proći će još dosta godina dok dobije dostojnog nasljednika. Hvala našim vjernim navijačima na velikoj podršci, a pobjedu smo na pravi način proslavili vatrometima u Visokom i u Olovu. Feštali smo do jutarnjih sati. Medonja je već odavno najvrijedniji bik u BiH i sada ga ne bih prodao ni za 50.000 eura. U Medonju smo uložili mnogo novca, ali se pobjedama na najbolji način revanširao. Ne hranimo ga džabe medom i bananama – kazao je za Faktor Habib Bjelić.

Dnevnik.ba