(VIDEO) Osuđena političarka filmski pobjegla iz zatvora – skočila kroz prozor i odjurila na motoru

NEVIĐENO

(VIDEO) Osuđena političarka filmski pobjegla iz zatvora – skočila kroz prozor i odjurila na motoru

lis 05, 2019
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Screenshot: Youtube

Snimka dramatičnog bijega pokazuje kako je bivša političarka udarila o tlo kada je skočila kroz prozor, a zbunjeni prolaznici su joj pokušali pomoći

Aída Merlano (43) prva je kolumbijska političara koja je osuđena na zatvor zbog kupovine glasova, a sada će postati poznata po tome što je filmski pobjegla od svoje kazne i to u vrijeme kada joj je omogućen odlazak stomatologu. Kako piše Telegraph, Merlano je uspjela pobjeći od svog čuvara pomoću crvenog konopa uz pomoć kojeg je skočila kroz prozor zubne ordinacije u kolumbijskom glavnom gradu Bogoti, prenosi net.hr.

Nakon što je skočila kroz prozor, sjela je na stražnji dio motocikla. Snimka dramatičnog bijega pokazuje kako je bivša političarka udarila o tlo kada je skočila kroz prozor, a zbunjeni prolaznici su joj pokušali pomoći. Potom se naslonila na stražnji dio motora i stavila na glavu kacigu kojoj joj daje vozač. Nakon toga zajedno odlaze na motoru. Zatvorska uprava poručila je da je istraga u tijeku te ponudila 50 milijuna kolumbijskih pesosa, što je iznos od oko 25 tisuća KM, svima koji imaju informacije o tome gdje se Merlano nalazi.

Inače, kolumbijska političarka je prošlog mjeseca osuđena na 15 godina zatvora zbog kupovine glasova na parlamentarnim izborima 2018. Još nije poznato zašto joj je dopušten odlazak kod zubara jer se to obično događa samo u posebnim okolnostima. Isti dan Merlano je trebala imati saslušanje o mogućem smanjenju kazne. Merlano je inače iz obalnog grada Barranquilla te se vlastima predala prošle godine, ubrzo nakon što je pokrenuta istraga o njenom izboru. U središtu njene kampanje pronađeno je oko 268 milijuna pesosa što je iznos od oko 100 tisuća KM. Osim toga, pronađeno je i nekoliko komada vatrenog oružja.

Političarka je koristila sofisticirani sustav QR kodova da provjeri jesu li glasači koji su prihvatili njen novac zapravo glasali za nju. Šuškanja o kupovini glasova u zemljama Južne Amerike traju već desetljećima, no vlasti te navode rijetko kada istražuju.

Dnevnik.ba

#3 234AdSense