Article_Top_970x250

(VIDEO) Pogledajte kako je Hrgović srušio američkog veterana

velika pobjeda

(VIDEO) Pogledajte kako je Hrgović srušio američkog veterana

pro 07, 2019
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Screenshot: Twitter

Filip Hrgović lakoćom je rješio borbu protiv Erica Moline koja se održala u Riyadu u Saudijskoj Arabiji.

Znalo se kako je najbolji hrvatski boksač veliki favorit u ovom meču, ali borba je ipak izgledala presmiješno. Očito je Molina došao samo zaraditi koji novac i nije bio nikakva prijetnja Hrgoviću te je pravo pitanje imaju li se smisla ovakve borbe održavati?

No, pobjeda je pobjeda i Hrgović je do nje stigao u trećoj rundi.

Već od samog početka Hrgović je nametnuo svoju dominaciju i plasirao nekoliko dobrih udaraca, a Molina je kleknuo pred kraj runde i tu ga gong zadržava u meču.

U drugoj rundi, ponovno pred kraj Hrgović je snažnim udarcem u jetru srušio Molinu, ali se 37-godišnji Amerikanac ponovno diže te je izdržao do završetka runde.

U trećoj mu ipak nije bilo spasa. Sada ga je Hrgović oborio nakon jedne minute, sudac je odbrojao do deset i prekinuo meč.

Koliko je bio uzdrman, pokazao je Molina tako što nije uspijevao samostalno stajati na nogama tijekom proglašenja pobjednika.

"Zadovoljan sam nastupom, imam puno poštovanja za Molinu koji je pristao na borbu sa mnom kad nitko nije htio. Hvala mojim trenerima, promotorima i hvala Saudijskoj Arabiji koja je omogućila ovu priredbu", rekao je Hrgović nakon borbe pa komentirao činjenicu da Molina žalio kako su neki njegovi udarci bili u nedozvoljena područja: 

"Ovo je rat, koristio sam sva oružja. Okretao mi je leđa, to je regularan udarac, tu je sudac pa neka kažnjava ako sam pogriješio. Ovo je moja želja od početka karijere, nadam se da će netko od ratnika doći i da se borimo u Hrvatskoj. Ovo je opasan sport, uvjeren sam u svoje vještine i idemo dalje, vjerujem da mogu postati svjetski prvak, ali i da se može dogoditi da to nikad ne postanem", zaključio je Hrgović. 

Kasno večeras u Riyadu očekuje nas dvoboj za naslov svjetskog prvaka u teškoj kategoriji po verzijama IBF, WBO, WBA i IBO između Andyja Ruiza i Anthonyja Joshue.

Dnevnik.ba/ T.R.

Tagovi: