Article_Top_970x250

(VIDEO) Pojavila se snimka trenutka kada je raketa pogodila ukrajinski zrakoplov?

SVE UPUĆUJE NA NAPAD IRANACA

(VIDEO) Pojavila se snimka trenutka kada je raketa pogodila ukrajinski zrakoplov?

sij 10, 2020
dnevnik.ba
dnevnik.ba

FOTO: screenshot

Američki predsjednik Donald Trump izrazio je sumnju u razloge pada zrakoplova u Iranu te je kazao kako 'osjeća da se dogodilo nešto strašno'.

"Netko je mogao počiniti pogrešku... Ne znam",  izjavio je Trump. 

Amerikanci tako sve više vjeruju kako je za pad zrakoplova odgovoran Iran. Mediji pišu kako je jedan američki dužnosnik rekao kako su američki sateliti detektirali lansiranje dvaju projektila nešto prije nego se zrakoplov srušio. Dvojica dužnosnika kazala su kako Washington vjeruje da je zrakoplov srušen slučajno.

Međutim, čelnik iranskih zrakoplovnih vlasti Ali Abedsadeh kaže da je "znanstveno nemoguće" da je ukrajinski putnički zrakoplov srušila raketa, prenosi dpa.

"Glasine o tome da je avion pogodila raketa su nelogične", rekao je Abedsadeh kako javlja novinska agencija Fars. Po njegovim riječima, u vrijeme pada u iranskom zračnom prostoru bilo je još nekoliko zrakoplova.

Društvenim mrežama počeo je kružiti video koji navodno prikazuje trenutak u kojem je raketa pogodila zrakoplov, no nema potvrde da se radi o ovom slučaju. Video je objavio Nariman Gharib koji tvrdi da je snimku dobio od izvora, no i da on još ne može istinitost videa, prenosi Večernji list.

 

Bellingcat, nezavisni međunarodni kolektiv istraživača i novinara, tvrde da su pronašli mjesto odakle je došla snimka. Pišu kako se radi o Parandu, predgrađu Teherana.  

"Video koji je verificirao New York Times pokazuje trenutak u kojem iranska raketa pogađa zrakoplov iznad Paranda, blizu zračne luke u Teheranu",objavio je New York Times.

Navode kako je 'došlo do male eksplozije kada je raketa pogodila zrakoplov, no zrakoplov nije eksplodirao', prenosi Večernji.

Dnevnik.ba