Article_Top_970x250

(VIDEO) Spektakl: Svečano otkrivena jahta proizvođača iz Viteza

sarajevo

(VIDEO) Spektakl: Svečano otkrivena jahta proizvođača iz Viteza

srp 04, 2020
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Foto: Klix.ba

U sarajevskom kvartu Marijin Dvor, na Trgu Bosne i Hercegovine, večeras je svečano otkrivena jahta Derubis 44 Fly, proizvođača iz Viteza.

Kompanija Derubis Yachts je pred mnogobrojnim znatiežljnicima, ali i osobama iz političkog života BiH. poput premijera Federacije BiH Fadila Novalića, premijera Županije Sarajevo Marija Nenadića i ministra trgovine BiH Staše Košarca, predstavila luksuzni katamaran dugačak 13,5 metara.

Novalić je kazao, u kontekstu činjenice da se u BiH sada prave jahte, da je i sam bio rob percepcije kada je davno u Austriji pitao zašto u toj zemlji postoji tvornica za lučke dizalice.

"Ovo je prilika da pošaljemo drugu poruku, da BiH može jako, moderno i svjetski", poručio je Nenadić prije otkrivanja broda.

Visina broda je šest metara, a širina četiri metra. Čine ga četiri kabine, četiri kupaone, salon od 18 kvadrata, most od 20 kvadrata, paluba od osam kvadrata i panoramski prozori.

Na relativno maloj jahti smješteni su i bazen za šest osoba, lounge namještaj i svi druge slični luksuzni detalji koji mogu usrećiti i zabaviti do 12 osoba. Dizajner i arhitekt je Denis Kraljević, ujedno i vlasnik kompanije Derubis Yachts.

Ova jedinstvena jahta bit će izložena za građane Sarajeva na Trgu Bosne i Hercegovine sve do nedjelje navečer.

Ovo je zapravo druga jahta, odnosno druga verzija broda kojeg je kompanija Derubis predstavila u svibnju prošle godine. Prva jahta proizvedena u Bosni i Hercegovini tada je zablistala na Hamburg ancora Yachtfestivalu u Neustadtu, piše klix.ba.

Dnevnik.ba