Article_Top_970x250

(VIDEO) Vitežani svaku večer plješću za medicinare, spremačice, policajce, novinare, vozače, trgovce...

gesta zahvale

(VIDEO) Vitežani svaku večer plješću za medicinare, spremačice, policajce, novinare, vozače, trgovce...

ožu 22, 2020
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Screenshot

Već dvije večeri uzastopno, kada zvona označe 20 sati, s niza balkona i prozora odjekuje pljesak, te će isti trajati do daljnjeg kako bi svi koji poštuju mjere ograničenog kretanje i samoizolacije zahvalili onima koji su na poslu. 

Nakon inicijative brojnih stanovnika općine Vitez, a po uzoru na Italiju, Hrvatsku, Španjolsku i druge države koje su pogođene koronavirusom, Udruga Volim Vitez pozvala je putem društvenih medija i portala na organizirano pozdravljanje i ohrabrivanje pljeskom svih liječnika, medicinskih djelatnika, ali i spremačica, policajaca, novinara, trgovaca i profesionalnih vozača te drugih koji u ovoj izvanrednoj situaciji daju vlastiti doprinos kako bi se stanje kontroliralo, a život u granicama mogućeg odvijao.

Tako već dvije večeri uzastopno, kada zvona označe 20 sati, s niza balkona i prozora odjekuje pljesak, te će isti trajati do daljnjeg kako bi svi koji poštuju mjere ograničenog kretanje i samoizolacije javno zahvalili onima koji su na poslu. 

Iz Udruge Volim Vitez, koja je javno pozvala na ovaj čin, što je podržala i Hrvatska udruga mladih u Središnjoj Bosni, još jednom su skrenuli pozornost svima na poštivanje mjera nadležnih tijela te javno zahvalili svima koji profesionalno obavljaju vlastite poslove u trenucima pandemije. 

Vrijedi spomenuti kako je i nekoliko viteških glazbenika u znak potpore glazbom s balkona podržalo ovu lijepu gestu, a skupina mladih iz Viteza već danima volonterski pomaže stare i potrebite dostavom hrane i drugih namirnica na cijelom području Viteza.

Dnevnik.ba