Article_Top_970x250

Vukas: "Gorimo od želje da istrčimo na teren i pokažemo Ultrasima i svima da je Zrinjskom mjesto u samom vrhu!"

press uoči Sarajeva

Vukas: "Gorimo od želje da istrčimo na teren i pokažemo Ultrasima i svima da je Zrinjskom mjesto u samom vrhu!"

lis 04, 2019
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Foto: Dnevnik.ba

Nakon šokantnog poraza od Širokog Pod Bijelim Brijegom i pobjede nad Slobodom u Kupu BiH, pred nogometašima Zrinjskog je najveća utakmica ove sezone u domaćem prvenstvu. U 12. kolu Premijer lige BiH Mostarci dočekuju najvećeg rivala, momčad Sarajeva.

Na konferenciji za novinare, pred susret s aktualnim prvacima, trener HŠK Zrinjski Hari Vukas je iznio svoja razmišljanja o susretu koji slijedi.

"Pred nama je velika utakmica, ne samo za ns već i za cijelu ligu. Osvajač dvostruke krune dolazi u Mostar Pod Bijeli Brijeg, a mi smo spremni za tu utakmicu. Želimo isprati gorak okus od zadnje prvenstvene utakmice koju smo ovdje imali. Ritam je ubitačan, težak, non-stop su utakmice i moramo znati kako izvući snagu u ovoj zadnjoj utakmici prije pauze i da je riješimo u svoju korist", kazao je Vukas na početku te se vratio na poraz od Širokog Brijega:

"Taj poraz je otkrio sve naše mane, Široki je to iskoristio i sigurno da nismo zadovoljni. Imali smo pobjedu u Kupu protiv Slobode, ali ne bježimo ni tu da je bilo dosta loših stvari, ali eto na sreću je rezultat sve to pokrio. Imali smo dva dana za pripremu i igrači su svjesni uloga derbija. Jednostavno gorimo od želje da izađemo na teren i pokažemo pred Ultrasima i svim ostalim navijačima da je Zrinjskom mjesto u samom vrhu. Svjesni smo čega nam nedostaje, a to je jedna ratnička igra i jedna kompaktnost u obrani koja nas je krasila u europskim utakmicama. Ja se nadam kako ćemo to ispraviti i kako ćemo sutra biti na visokom nivou.

"Pa, nema se tu što puno novog o njima reći. Jedna ekipa koja ima dosta kvalitetnih pojedinaca koji u svakom trenutku mogu napraviti problem, tako da moramo biti jako oprezni. Ali, ponavljam jedna kompaktnost, brzina i sigurno da moramo biti oprezni u fazi obrane i takvom igrom bi trebali riješiti utakmicu u našu korist. Dobro smo ih izanalizirali, svjesni smo širine njihovog kadra, imamo još jedan trening pred utakmicu i vjerujte mi idemo sutra optimistični u jedan dobar 'fight'.

Zdravstveni bilten

"Zdravstveni bilten je top topova u zadnje vrijeme. Samo je Tičinović van stroja, a ostali su svi spremni. Ali, i Tičinović bi se uskoro trebao pridružiti treninzima."

Prvi veliki derbi u Premijer ligi za Vukas

"Da, slažem se. Ovo je za mene prvi veliki derbi, osim ovih europskih utakmica. Naravno da ću napraviti sve da se pripremimo, prvenstveno ja, a i da pripremim momke na najbolji mogući način za tu utakmicu."

Luis Ibanez

"Nje realno da on sutra igra jer je tek došao i tek se priključio treninzima. Koliko god igrač imao kvelitete i koliku god želju ima, ali kada ne trenira s ekipom, bilo kojom, i kada nemaš utakmica, to nije lako. Zato mislim kako je pametno postepeno dozirati i postepeno ga uvoditi. Moramo biti jako oprezni jer smo imali sličnu situaciju s Tičinovićem koji je bio u sličnom stanju. Čak je on došao ovdje s nekim treninzima u nogama, pa se dogodilo to što se dogodilo. Jednostavno ne želimo riskirati i napraviti istu grešku."

Dnevnik.ba/ T. Raspudić