Article_Top_970x250

Zastupnica SDSS-a govorila o iskustvu iz Oluje, u sabornicu utrčala Vidović Krišto i zaradila opomenu

"nije tačno nego točno..."

Zastupnica SDSS-a govorila o iskustvu iz Oluje, u sabornicu utrčala Vidović Krišto i zaradila opomenu

srp 31, 2020
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Screenshot

Anja Šimpraga, zastupnica SDSS-a, govorila je u Saboru o svom doživljaju Oluje, kao djevojčice iz kolone. Karolina Vidović Krišto, iz Domovinskog pokreta, trčala je u sabornicu da prigovori zbog srpskog jezika pa dobila opomenu.

"Posljednjih dana svi pričaju o Oluji, bez obzira jesu li proživjeli te ratne strahote ili su ih tek promatrali. Svake godine dijete progovori u meni, sjećanje djevojčice iz kolone", rekla je Anja Šimpraga, zastupnica SDSS-a u Hrvatskom saboru, ispričavši svoje sjećanje na tu akciju.

U vrijeme Oluje imala je osam godina.

"Najednom i nebo je promijenilo boju. Nije slutilo na dobro. S ruksakom bila sam spremna na put koji je vodio tko zna gdje", rekla je Šimpraga, ispričavši kako su nju i njenu obitelj htjeli na granici sa Srbijom poslati u Niš. Ona se rasplakala, a na granici su ipak popustili pa ih pustili u Beograd.

"Možda su dječje suze presudile". kaže Šimpraga.

Ispričala je kako su se vratili u Knin 1999. godine. "Znala sam da su i moji vršnjaci Hrvati s druge strane prošli patnju, strah i morali ići putem gdje nije bio njihov dom. Ali sam znala da će ta ista djece s jedne i druge strane jednom sjesti za isti stol", rekla je Šimpraga, dodajući da uvijek pati mali čovjek, piše Dnevnik.hr.

Nakon njenog izlaganja javila se Karolina Vidović Krišto, zastupnica Domovinskog pokreta, koristeći institut povrede poslovnika. "U Hrvatskoj i u Hrvatskom saboru službeni jezik je hrvatski. Nije tačno nego točno, nije august, nego kolovoz", ispravila je uspuhana Vidović Krišto, koja se i ispričala zbog zadihanosti jer je trčala u sabornicu kako bi uložila prigovor. 

No, Željko Reiner, potpredsjednik Sabora koji je u tom trenutku vodio sjednicu, ocijenio je da je Vidović Krišto zloupotrijebila institut povrede poslovnika te joj izrekao opomenu. 

Dnevnik.ba