Article_Top_970x250

Završna live aukcija humanitarne putujuće izložbe 'Pomozimo zajedno'

široki brijeg

Završna live aukcija humanitarne putujuće izložbe 'Pomozimo zajedno'

tra 16, 2019
dnevnik.ba
dnevnik.ba

U povodu završetka humanitarne putujuće izložbe umjetničkih djela "Pomozimo zajedno!", humanitarna udruga "fra Mladen Hrkać" organizira završnu live aukciju umjetničkih djela koja će se održati u ponedjeljak, 22. travnja, u prostorijama Udruge u Širokom Brijegu od 15 do 16 sati.

Online aukcija je još u tijeku, a svi zainteresirani joj mogu pristupiti putem linka na službenoj web stranici www.humh.hr, gdje se odabirom svakog djela može vidjeti postojeća te dati vlastita ponuda.

U sklopu završne live aukcije predstavnici Udruge će zajedno s korisnicima i prijateljima Udruge animirati potencijalne i postojeće ponuditelje da daju svoje konačne ponude i tako podrže realizaciju projekta Dom fra Mladen Hrkać, nakon čega će se proglasiti konačne cijene djela i njihovi kupci.

Javnost će imati mogućnost pratiti događaj uživo putem službene Facebook stranice Udruge, te se uključiti sa svojim ponudama putem linka za online aukciju na web stranici www.humh.hr.

"Naša cijela priča, kao i ova akcija, počiva na sloganu 'Pomozimo zajedno' jer formula našeg uspjeha je zajedništvo. Kroz ovu akciju zajedništvo su pokazali brojni talentirani umjetnici, ali i brojni prijatelji Udruge diljem svijeta koji su svojim ponudama odlučili podržati i umjetnost i humanost", izjavio je čelnik Udruge Ivan Soldo.

Podsjetio je kako je još uvijek vrijeme pripreme za najvažniji kršćanski blagdan Uskrs, vrijeme koje simbolizira žrtvu, odricanje, nesebičnu ljubav i zahvalnost te je pozvao sve da otvore svoja srca prema onima koji sada vode teške bitke daleko od svojih domova i na taj način pokažu da im je stalo.

Kolekcija od 79 umjetničkih djela u proteklih je godinu dana prikazana u točno 40 gradova diljem Bosne i Hercegovine i Hrvatske. Tijekom cijelog trajanja izložbe, sva umjetnička djela su bila ponuđena i putem online aukcije na službenoj stranici Udruge www.humh.hr gdje su brojni zainteresirani već iskazali svoje ponude.

Kroz ovu jedinstvenu kulturno-umjetničku akciju, Udruga je okupila tisuće posjetitelja iz različitih lokalnih zajednica koji su iskazali zadovoljstvo što kroz svoj interes za umjetnošću mogu djelovati za opće dobro i dobro svih svojih sugrađana podržavajući rad i djelovanje Udruge kroz projekt Dom fra Mladen Hrkać.

Soldo je zahvalio svim posjetiteljima izložbe u proteklih godinu dana, svim gradovima domaćinima i suorganizatorima, partnerima i pokroviteljima, autorima navedenih umjetničkih djela, svim trenutnim ponuditeljima, ali i svima koji će se tek uključiti kako bi podržali projekt.

Poseban obol ovom događaju dat će korisnici pomoći Udruge sa svojim članovima obitelji koji će s prisutnima podijeliti svoja iskustva i dojmove o Udruzi tijekom boravka na liječenju u Zagrebu.

Partneri na projektu Humanitarne putujuće izložbe "Pomozimo zajedno!" su Matica Hrvatska i Hrvatska Matica iseljenika, dok su pokrovitelji projekta Vlada Republike Hrvatske i Središnji državni ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske.

Dnevnik.ba