Article_Top_970x250

Zdravko Mamić: "Da sam ja predsjednik Hajduka, izravno bih napadao Rim preko mora"

mamić o hajduku

Zdravko Mamić: "Da sam ja predsjednik Hajduka, izravno bih napadao Rim preko mora"

kol 21, 2020
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Foto: PIXSELL

Zdravko Mamić bio je gost emisije Sportlight na srpskom Sportklubu gdje se dotakao mnogih nogometnih tema iz Hrvatske, ali i iz regije.

Prvi čovjek Dinama se osvrnuo i na Hajduk koji je imao očajnu prošlu sezonu završivši na 5. mjestu.

"Normalno je da Hajduk u Jugoslaviji ima mnogo navijača jer je bilo mnogo Dalmatinaca po Srbiji i širom Jugoslavije – vojnih lica, političara…

Tito je bio čovjek koji je posebno simpatizirao Hajduk. On je imao svoje uporište u tom vojnom establišmentu. Hajduk se sada zatvorio u svoje dvorište i umjesto da se okrene sebi i onome gdje je najjači – svojoj bazi, mladosti, temperamentu, južnjaštvu…

Ja da sam predsjednik Hajduka, izravno bih napadao Rim preko mora. Ako se sjećate, Mojsije je zamahnuo rukama i otvorilo mu se more. Tako bih i ja rekao: "Sada napadamo Rim" i isušio bih more na putu do Rima, koji je to južnjački temperament.

Ali, oni su sve to pretvorili u svoju destrukciju. Sa svima su se posvađali i to je njihov problem.

Šteta je za Dinamo i za hrvatski nogomet, jer da su oni jači, i Dinamo bi bio jači jer nas oni stimuliraju da budemo bolji. Nema meni većeg stimulansa od meča s Hajdukom. Sutra da igram sa Zvezdom ili Partizanom, ja bih se pozdravio i poljubio s njihovim funkcionerima, ne bih se skrivao ni od koga, ali bih sanjao da ih pobijedim."

Dnevnik.ba