Article_Top_970x250

Zlatko Dalić uoči Mađarske: " Bitni smo mi. Naša igra, naša publika i naš ponos"

Kvalifikacije za Euro 2020: Hrvatska - Mađarska

Zlatko Dalić uoči Mađarske: " Bitni smo mi. Naša igra, naša publika i naš ponos"

lis 09, 2019
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Zlatko Dalić već je ranije izjavio da su Mađari opasni u prekidima i da će biti teško probiti njihov bunker, ali da neće biti problema ako njegovi izabranici budu odigrali utakmicu kao protiv Slovačke, koju smo prije mjesec dana u gostima dobili sa 4-0.

Također, istaknuo je da se veseli utakmici na Poljudu i da očekuje sjajnu podršku navijača.

- Mi respektiramo protivnika i neće nas zavarati činjenica da im nedostaju neki igrači. Dobili su nas u Budimpešti i naš respekt mora postojati. Ipak, bitni smo mi. Naša igra, naša publika i naš ponos. Mi moramo dati sve od sebe, opet, uz puni respekt prema Mađarskoj.

Plan Vatrenih u iduće dvije utakmice?

- Vi znate koliko ja vjerujem našim igračima. Moj posao je da napravim rezultat i sačuvam atmosferu. Mislim da smo u dobroj formi i da ćemo u četvrtak biti pravi.

Dalić o igri i sastavu: S obzirom da smo sutra na Poljudu, najvažnije je da igramo s pameću i srcem. I 1:0 nam nosi tri boda. Ne smijemo srljati i biti nervozni. U Slovačkoj smo igrali fantastično, nismo bili nervozni i došli smo do bodova. Protiv Azera je bilo suprotno. Mi smo ekipa koja zna igrati nogomet, ali kada uđe u nervozu, onda se izgubi. Očekujem od svojih igrača i molim ih za strpljivu igru. Sastav? Vidjet ćete ga sutra! Ja toliko vjerujem tim igračima i znam da će svatko od njih dati maksimum.

Povratak Vatrenih na Poljud nakon 4,5 godina.

- Veseli me da smo tu. Možda nisam nikad ni sanjao da ću ovdje voditi reprezentaciju. Očekujem sjajnu atmosferu, stalno to govorim. Vratili smo se ovdje, a sada očekujem zajedništvo i sinergiju svih. I igrača i struke i navijača. O mojim dilemama još neću ništa reći. Očekujem pobjedu, a što god da odlučimo moj stožer i ja, mislim da nećemo pogriješiti.

Dalić o dvije izborničke godine:

- Jako se dobro sjećam toga. Tu je sve krenulo, nakon te Ukrajine živim najljepše dane svoje nogometne karijere. Nadam se da ćemo sutra nastaviti tako. Imam dobru momčad, sjajnu reprezentaciju, vodi nas publika... Moja je karijera prije dvije godine doživjela pravi procvat, volio bih u četvrtak tako i nastaviti.

Dnevnik.ba