Article_Top_970x250

"Zvali su me ružnim imenima, a ja sam utjehu tražila u hrani"

život na vagi

"Zvali su me ružnim imenima, a ja sam utjehu tražila u hrani"

sij 15, 2020
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Foto: Facebook/RTL

To su riječi izrečene u trenu, koje pamtiš cijeli život. Što sam više odrastala, to me više pogađalo, rekla je Gabrijela koja je već u školskim danima počela glumiti ravnodušnost na komentare

Kandidatkinja prve sezone showa 'Život na vagi' Gabrijela Crnjac ušla je u show kao najteža ženska natjecateljica sa 183,7 kilograma. Kad je otvorila srce i priznala da će zbog težine ostati sama cijeli život, rasplakala je i gledatelje i voditeljicu Marijanu Batinić. 

Gabrijela je u finalu prve sezone imala 129 kilograma, ali nije odustala od svog cilja nego je nastavila trenirati, prenose 24sata.hr.

- Debljina. Jedna stvar koja ti definira cijeli život. Nitko od nas nije debeo jer je težak zrak udisao. Ja sam odmalena bucmasta. Jer sam voljela jesti. S godinama je to prešlo u problem. Veliki. Ne krivicom roditelja ili okoline. Kad je postalo kritično, vodili su me doktorima, te vidi štitnjaču, te ovo, te ono. I ne. Zdravstveni problemi nisu bili uzrok. Jednostavno sam voljela jesti. Branili su mi. Ja sam jela po noći. No bila sam dijete pa je okolini to bilo 'slatko'. Tko normalan bi i vrijeđao dijete od 6, 7, 8 godina. Problem je nastao u višim razredima osnovne škole. Kada više nisam bila bucmasta, nego debela - započela je Gabrijela emotivnu objavu.

Kaže kako su je u školskim danima nazivali pogrdnim imenima poput 'tenk, kravica, prasica'. Već tada je počela glumiti ravnodušnost, ali su je te zafrkancije jako pogađale. 

- To su riječi izrečene u trenu, koje pamtiš cijeli život. Što sam više odrastala, to me više pogađalo. Umjesto da mršavim, ja sam utjehu tražila u hrani. Opet. Cijeli život je tako. Kreneš. Kile super idu dolje, većih problema u životu nemaš. Sve 5. Nešto loše se dogodi, bilo kakav stres, razočaranje, opet se vraćaš toj prokletoj hrani i u njoj tražiš utjehu. Korak naprijed, nazad dva - govori Gabrijela koja se godinama bori s kilogramima. 

Bila je na dijetama, izgladnjivala se, išla u teretanu, pila tablete za mršavljenje.

- Pravim se da nisam opterećena svojim kilama, pravim se da sam sretna osoba. S godinama te to pretvori u usamljenu osobu, koja ne želi biti dio svijeta koji te ne prihvaća takvog kakav jesi, pa stvaraš svoj svijet. U kojem si sam. U kojem i dalje svaki svoj problem rješavaš kroz hranu - kaže Gabrijela. 

Kako kaže, ponekad ima loših dana kad ne vjeruje da će ikada smršaviti. Jednom joj neki poznanik rekao da se nikad neće riješiti debljine sve dok u sebi ne riješi što ju je do kila dovelo.

- Kako riješiti ono što vučeš godinama, a o tome ne pričaš? Ako nikada i ne uspijem smršavjeti, barem ću umrijeti u saznanju da sam se trudila. Padala. Ustajala. Odustajala. Ustajala. I u krug. Tako da svi koji imate isti problem kao i ja - pokušajte. Ako i ne uspijete, znate da ste probali - napisala je Gabrijela na društvenim mrežama.

Dnevnik.ba