Article_Top_970x250

Top 3 najposjećenija muzeja u Beogradu

kulturni vodič

Top 3 najposjećenija muzeja u Beogradu

ruj 20, 2019
dnevnik.ba
dnevnik.ba
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Muzeji su veliki dio kulturne baštine grada Beograda. Više od 30 kulturno-povijesnih, umjetničkih, tehničkih i prirodno-povijesnih muzeja raspoređeno je kroz čitav grad. Interesantne postavke, umjetnost i izumi govore o povijesti glavnog grada, kako je nastao i kako se razvijao. Sadržaj nije namijenjen samo jednom uzrastu, jer i najmlađi i najstariji mogu svakim posjetom saznati nešto novo o svom gradu.

Narodni muzej

Stalna postavka Narodnog muzeja na 3 kata zgrade obuhvaća veliki dio povijesti - od dalekog paleolita pa sve do umjetnosti dvadesetog vijeka. Kroz skulpture, nakit, numizmatiku i slikarstvo predstavljena je burna povijest Beograda i Srbije. Svaki eksponat provest će posjetitelje kroz najvažnije detalje nastanka ovog grada.

 

Muzej zrakoplovstva

Muzej neobičnog izgleda smješten je tik uz beogradsku zračnu luku. Na samom ulazu raspoređeni su vojni i civilni zrakoplovi, radari i druga zrakoplovna tehnika. Davne 1989. je za javnost otvorena prva izložba u okviru Muzeja. Unutrašnjost zgrade krase brojni zrakoplovi, važni za borbene jedinice i bitke širom Europe, Afrike i Azije. Posjetitelji mogu vidjeti neke od poznatih tipova zrakoplova i helikoptera proizvedenih od pedesetih do osamdesetih godina prošloga vijeka. Poseban značaj imaju sačuvani modeli zrakoplova i jedrilica domaće konstrukcije.

 

Muzej iluzija

Beogradski Muzej iluzija postao je omiljena zabava za djecu i odrasle. Izuzetno vizualno, čulno i edukativno iskustvo s pregršt novih i neviđenih iluzija predstavlja jedinstven doživljaj. Kroz zbirke holograma, optičku iluziju, varke i druge eksponate svi gosti će na nesvakidašnji način naučiti nešto o o vidu, percepciji, mozgu i nauci.

Turisti iz Srbije i svijeta česti su gosti ovih muzeja. Pored toga, posjetitelji se sve češće opredjeljuju za udoban privatan smještaj u njihovoj blizini. Iznajmljivanje smještaja u samom centru grada oslobodit će vas dodatnih troškova, a sačuvani novac možete potrošiti na ulaznice u nekom od muzeja.

Dnevnik.ba

Tagovi: