Article_Top_970x250

(VIDEO) Bugojanka anđeoskog glasa izdala prekrasnu božićnu pjesmu

osvaja srca

(VIDEO) Bugojanka anđeoskog glasa izdala prekrasnu božićnu pjesmu

pro 17, 2019
dnevnik.ba
dnevnik.ba

FOTO: screenshot

Mlada Bugojanka Jelena Dujmović ima, kako kažu bolje upućeni glazbenici, anđeoski glas. Ova 26-godišnja djevojka živi i radi u Mostaru gdje je završila fakultet, a srednjoškolsko doba provela je u Širokom Brijegu u tamošnjem Zavodu Svete obitelji.

Jelena je po zanimanju, popularno rečeno, teta u vrtiću. Njezina nova pjesma ‘Od Božića do Božića’ bila je i povod svega ovog, piše Direktno.hr.

Trenutno živi i radi u Mostaru kao odgajateljica u vrtiću, a članica je mostarskog glazbenog sastava ‘Mediteran’. Iako mlada, Jelena se pjevanjem bavi doslovno zadnjih dvadeset godina.

“Vrlo rano sam krenula pjevati, mama često kaže kako sam prije počela pjevati nego pričati. Moj prvi nastup bio je davne 1999. godine na dječjem festivalu ‘Djeca pjevaju hitove’, gdje sam nastupila sa sestrom Marijom s obzirom na to da sam imala samo pet i pol godina. Nakon toga uslijedili su mnogi dječji nastupi. S deset godina snimila sam prvi promotivni CD s dvije dječje pjesme koje je aranžirao moj stric Zdravko Dujmović. Može se reći da su to bili moji prvi počeci”, kaže Jelena u razgovoru za portal Direktno.

Kad je u pitanju glazbeni opus, ona je, kako navodi, pobornik starijih pjesama.

“Može se reći da su moji glazbeni uzori nekadašnja Danijela Martinović, Doris Dragović i starija postava Grupe Magazin. Ipak sam pobornik starijih pjesama koje su imale dušu”, istaknula je i dodala: “Trenutno uistinu nemam nekog značajnoga cilja, neka se sve događa samo od sebe. Uvijek sam se bojala zacrtati neke velike ciljeve da se ne bih razočarala, treba živjeti za trenutak u kojem trenutno jesam”.

Od dosadašnjih situacija u karijeri ističe nastup s Ninom Badrić.

“To je bilo 2010. godine kada me je pozvala da s njom otpjevam ‘Čarobno jutro’. To je jedino što bih željela istaknuti”, kaže ona.

Pjesma govori o Božiću, obiteljskim vrijednostima i tradicijama, nije, za razliku od mnogih ovovremenih hitova, obasuta golišavim scenama, alkoholom, skupim vozilima i pjevanju o nesretnim ljubavima.

U nekoliko dana na servisu YouTube prikupila je više od 20 tisuća pregleda što je puno s obzirom na to da je riječ o relativno nepoznatoj izvođačici.

Pjesma je prigodna za predblagdansko vrijeme i možemo kazati da je prava rijetkost danas s obzirom na to da promovira neke drukčije vrijednosti, prenosi Direktno. 

Uostalom, poslušajte sami izvedbu mlade Jelene.

Dnevnik.ba