Article_Top_970x250

Abraham grupacija ne odustaje od Aluminija: Odgovorili su Vladi, uskoro stižu u Mostar

objavljeno priopćenje

Abraham grupacija ne odustaje od Aluminija: Odgovorili su Vladi, uskoro stižu u Mostar

velj 23, 2020
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Foto: Arhiva

Izraelsko-kineska Abraham grupacija oglasila se danas nakon što je Vlada FBiH na sjednici od 20. veljače zaključila da ne može dati suglasnost na memorandum u vezi s preuzimanjem Aluminija koji je, kako je rečeno, pun tehničkih grešaka i neprihvatljivih uvjeta.

U priopćenju su naveli da će 28. veljače menadžment i pravni tim Abraham grupacije doći u Mostar radi razgovora o Vladinim primjedbama u vezi s predloženim ugovorom o leasingu.

"Kako smo naglasili tijekom cijelog pregovaračkog procesa, za radnike Aluminija vrijeme je dragocjeno i oni se mole za brzo i stabilno rješenje. Stoga će Amir Gross Kabiri, predsjednik M.T. Abraham Group, 1. ožujka održati sastanak s radnicima da bi odgovorio na sva njihova pitanja, a posebno u vezi s ugovorom o leasingu. Abraham grupacija i njeni partneri spremni su odmah započeti provođenje strateškog plana prema predloženom sporazumu", priopćeno je.

Ministar energije, industrije i rudarstva FBiH, Nermin Džindić, na ovotjednoj konferenciji za novinare kazao je kako je u ugovoru navedeno da Vlada Federacije treba ispoštovati da će Aluminij Industry, kao novoosnovana kompanija. imati besplatnu eklektričnu energiju najmanje pet godina.

Dnevnik.ba