Article_Top_970x250

Alija Delimustafić uz jamstvo od milijun KM nakon više od tri godine izašao iz pritvora

predmet "pravda"

Alija Delimustafić uz jamstvo od milijun KM nakon više od tri godine izašao iz pritvora

kol 23, 2019
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Alija Delimustafić, prvooptuženi u predmetu "Pravda", danas je pušten iz pritvora, nakon gotovo tri godine protekle od njegovog uhićenja.

Kako je Feni kazao odvjetnik Ifet Feraget, danas održano ročište na kojem je njegov branjenik (Alija Delimustafić) dao izjavu da, u skladu s odredbama Zakona o kaznenom postupku (ZKP), neće napuštati mjesto boravišta.

Podsjetio je da je ranije usvojen prijedlog obrane kojim je određeno jamstvo na nekretninama u iznosu nešto višem od jednog milijuna KM.

- U zamjenu za pritvor određeno je jamstvo, upisana hipoteka na nekretninama i određene mjere zabrane napuštanja boravišta - precizirao je Feraget.

Dodao je kako je njegov branjenik gotovo tri godine proveo u pritvoru, te da suđenje u ovom predmetu još nije ni počelo iako je optužnica potvrđena 11. listopada 2017. godine, a izjašnjenje o krivnji održano 12. siječnja 2018. godine.

Delimustafić će se, u skladu s Rješenjem Vrhovnog suda FBiH, moći braniti sa slobode.

Optužnica ga tereti za organiziranje kriminalne grupe koja je, između ostalog, a radi stjecanja protupravne imovinske koristi, nezakonito knjižila i preprodavala nekretnine, uglavnom, umrlih osoba na području Kantona Sarajevo.

Dnevnik.ba

Tagovi: