Article_Top_970x250

Banja Luka: Mislio je da se dopisuje s djevojčicom, slao fotografije na kojima je gol

manijak upao u klopku

Banja Luka: Mislio je da se dopisuje s djevojčicom, slao fotografije na kojima je gol

sij 24, 2020
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Foto: Srpska Info

Banjalučka policija uhitila je Radovana Šikanića zbog sumnje da je slao fotografije na kojima je nag maloljetnoj djevojčici.

Manijaka su otkrili članovi Facebook stranice “Stop pedofilima”.

Glasnogovornica Policijske uprave Banja Luka Danijela Mučibabić je rekla, navodeći inicijale, da je on počinio kazneno djelo iskorištavanje kompjuterske mreže ili komunikacije drugim tehničkim sredstvima za izvršenje kaznenih djela seksualnog zlostavljanja ili iskorištavanja djeteta

– Policija je putem društvenih mreža i sredstava javnog informiranja došla do saznanja da je izvršeno spomenuto kazneno djelo. Radom na terenu policija je identificirala R. Š. i uhitila i od njega oduzeli određene predmete, rekla je Mučibabić.

Facebook stranica „Stop pedofilima“ objavila je poruku „Pažnja RS, pažnja BiH, pažnja Banja Luka. Objavljujemo prepisku između predatora i diverzije djevojčice od 13 godina!“.

Zatim su naveli profil izvjesnog Radovana Šikanića, kao i kompletnu prepisku. Ova stranica je i tijekom 2018. godine otkrila još jednog pedofila u Banjoj Luci, a tada se radilo Nemanji Pavloviću, odgajatelju jednog privatnog vrtića u Banja Luci.

Stranica „Stop pedofilima“ funkcionira tako što naprave profile maloljetnih djevojčica, a oni koji stoje iza ove zamke čekaju da im se jave seksualni predatori. Nakon toga kreću u dopisivanje s njim.

Kada prikupe dovoljno njegovih poruka u kojima se može zaključiti da je riječ o pedofilu, objave fotografije tog dopisivanja.

Tako je bilo i u slučaju Radovana Šikanića, koji se danima dopisivao s njima misleći da je riječ o djevojčici staroj 13 godina.

Tijekom dopisivanja s izmišljenom djevojčicom pitao je koliko ima godina i koji je razred, a kada je ona napisala da ima 13 godina i da je šesti razred, nastavio se dopisivati s njom.

Nekoliko puta joj je slao poruke da ne smije nikome reći da se dopisuje s njim jer je on dosta stariji, prenosi Srpskainfo.

Zatim se u porukama vidi da joj je poslao svoje snimke, te joj objašnjava da na snimci radi „ono“. Osim toga, navodno joj je slao slike i svog spolnog organa.

Potom ju je pokušavao nagovoriti da upali kameru na messengeru i da tako komuniciraju, što su odbili iz ove grupe.

Nakon što je na internetu objavljena prepiska, reagirali su brojni građani koji su ogorčeni i traže od policije da što prije reagira i uklone ovakvu osobu s ulice.

Kako smo već naveli, ova grupa je 2018. godine objavila prepisku s Pavlovićem, a u međuvremenu je podignuta optužnica protiv njega, prenosi Srpskainfo.

Odgajatelj Pavlović je od izmišljene maloljetnice tražio da mu pošalje eksplicitne fotografije i zbog toga je optužen za teško kazneno djelo iskorištavanja djece za pornografiju.

Slučaj je posebno uznemirio roditelje čija su djeca pohađala vrtić, a ulje na vatru dolila je činjenica da je odgajatelj radio s izrazito malom djecom.

Dnevnik.ba