Article_Top_970x250

BiH ušla u hrvatski teritorij 90 metara, zatraženo da pomaknu ploču

propust

BiH ušla u hrvatski teritorij 90 metara, zatraženo da pomaknu ploču

ruj 18, 2020
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Foto: 123.rf

Hrvatske službe su uvidjele da je Bosna i Hercegovina, kako kažu, vjerojatno pogreškom postavila obavijesnu ploču s upozorenjem na blizinu granice 90 metara unutar hrvatskog teritorija, piše Klix.ba.

Obavijesna ploča s upozorenjem na blizinu granice se nalazi na području naselja Šiljkovača, u hrvatskoj općini Cetingrad.

"Izvidom ove lokacije i geodetskom provjerom nadležnih hrvatskih službi utvrđeno je da je obavijesna ploča postavljena 90 metara unutar hrvatskog državnoga područja (tik uz hrvatsku obavijesnu ploču o blizini granice), uzimajući pri tome u obzir crtu državne granice RH i BiH utvrđenu prema Ugovoru o državnoj granici iz 1999. godine", stoji u diplomatskoj noti Ministarstva vanjskih poslova RH.

MVEP vjeruje kako je u ovom slučaju došlo do nenamjerne pogreške službe BiH, koja se može i treba lako ispraviti te poziva BiH da uz prethodni dogovor i najavu hrvatskoj granici bez odgađanja ukloni navedenu obavijesnu ploču, odnosno premjesti je na odgovarajuću lokaciju unutar svog područja.

Dnevnik.ba