Article_Top_970x250

Bjelica-Prutina: 15. studeni kao izborni dan sada je upitan

lokalni izbori

Bjelica-Prutina: 15. studeni kao izborni dan sada je upitan

lip 20, 2020
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Foto: HMS

Pozdravila je usvajanje Nacrta proračuna u Vijeću ministara, jer je to, kako je kazala, jedan od koraka.

Nadležne institucije u BiH moraju što prije završiti procedure u vezi s usvajanjem proračuna institucija za ovu godinu, koja je i izborna, izjavila je za „Glas Srpske“ predsjednica Središnjeg izbornog povjerenstva BiH Vanja Bjelica-Prutina.

Dodala je da je svaki dan bitan kako bi uspjeli sve posložiti

– Rokovi teku, a svi moraju biti svjesni da je, ako dođe do bilo kakvog zastoja, pod znakom pitanja i 15. studeni kao izborni dan – istaknula je Bjelica-Prutina.

Pozdravila je usvajanje Nacrta proračuna u Vijeću ministara, jer je to, kako je kazala, jedan od koraka.

– Koristimo svaku priliku da apeliramo na nadležne da u što skorijem roku usvoje taj dokument i osiguraju sredstva za provođenje izbora. Očekujemo žurnost u daljnjem postupku – kazala je Bjelica-Prutina.

Prema njenim riječima, mora se požuriti s procedurom, jer postoji mogućnost da izbori ne budu održani ni 15. studenog .

– S obzirom na to da proračun još nije usvojen, a da je već kraj šestog mjeseca, s obzirom i na to da nije poštovan rok iz Izbornog zakona, prema kojem su sredstava za provođenje izbora morala biti osigurana u roku od 15 dana od dana raspisivanja, a rok je istekao 22. svibnja, to je dovelo do toga da izbori ne mogu biti početkom listopada, već 15. studenog. Ako sada žurno ne budu osigurana sredstva za provođenje izbora, pod znakom pitanja je i 15. studenog . Situacija je krajnje ozbiljna i nadam se da će nadležne institucije to shvatiti i da će reagirati. Mi moramo raditi svoj posao i radimo ga, ali želimo i da drugi surađuju s nama – rekla je Bjelica-Prutina.

Dnevnik.ba