Article_Top_970x250

Boračke organizacije Armije RBiH: Branit ćemo Novalića, on je dokazani patriot

priopćenje

Boračke organizacije Armije RBiH: Branit ćemo Novalića, on je dokazani patriot

svibnja 30, 2020
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Foto: Armin Durgut/Pixsell

Koordinacija boračkih organizacija Armije RBiH suprotstavit će se svakom pokušaju urušavanja Federacije BiH i Bosne i Hercegovine, navodi se u priopćenju za javnost.

Pripadnici bošnjačke boračke populacije priopćili su sinoć da pozorno prate događaje na političkoj sceni Bosne i Hercegovine, a pogotovo one situacije, kako su kazali, koje direktno napadaju na urušavanje sustava koji su branili kada je bilo najteže i za koje su dali mnogo žrtava.

"Kao dokazani patrioti, branit ćemo sve naše zapovjednike, generale i sve naše pripadnike od pokušaja bespotrebnog i bezrazložnog javnog sramoćenja, među kojima je i premijer Fadil Novalić, koji je pored funkcije koju obnaša i ratni vojni invalid - pripadnik Armije RBiH", priopćeno je.

Dalje navode da, ne sporeći ulogu pravosudnih institucija, vjerujući u njihovu pravičnost, bez obzira na to što je ista poljuljana u više navrata, ne mogu se oteti dojmu, a da ne primijete da se iste stvari kao u predmetima protiv generala Armije RBiH pred Sudom BiH, događaju i u slučaju s Novalićem.

"Naprasno se, kao da su najveći kriminalci, uhićuju pripadnici Armije RBiH, sa svitom policajaca i zatamnjenim vozilima, kako bi se u javnosti prikazale velike akcije prvenstveno Tužiteljstva, ali i drugih pravosudnih institucija. Svi naši branitelji, pa i premijer Novalić, su dokazani patrioti, koji sigurno ne bježe od bilo kakve odgovornosti ako se dokaže, ali je sramotno da se sila Tužiteljstva pokazuje na ovakav način i to godinama unatrag. Naši patrioti nisu ljudi koji bježe od pravosudnih institucija poput mnogih drugih za kojima se raspisuju Interpolove tjeralice i do kojih se i dan danas nije došlo, nemaju dvojna državljanstva i jedina im je domovina Bosna i Hercegovina. Nismo bježali 1992., da ne bježimo ni sada, tako da nema potrebe za pompoznim uhićenjima, kako bi se građani uznemiravali i kako bi se pokušao kreirati opći kaos. Razumijemo da ima onih koji ne vole svoju zemlju, ali mi, pripadnici Armije RBiH, je volimo više od svoga života, što smo i dokazali u proteklom periodu i nikome nećemo dozvoliti da se njome poigrava", navode u priopćenju.

Kažu da se svake godine u BiH organiziraju orgijanja četničkih i ustaških grupa u raznim dijelovima BiH koji maltretiraju bošnjačke povratnike, ali tužiteljstvo, kažu, ne poduzima ništa kako bi sve to spriječilo.

"Mnogi istaknuti političari iz naše zemlje, iste te grupacije redovno potiču na javne istupe i ohrabruju ih kako bi se oživjele fašističke ideologije i opet Tužiteljstvo ne reagira. Mnogo je velikog kriminala bilo za koje je državno tužiteljstvo bilo nadležno, ali vrlo rijetko ili gotovo nikada nisu ovako uhićivali visoke dužnosnike poput premijera Novalića. Uglavnom je to bio pismeni poziv i pismeno očitovanje na poziv, i sve to kod nas izaziva sumnje da svi građani nisu jednaki pred pravosudnim institucijama i da često odnos prema vama ovisi o tome kojem narodu pripadate", dodali su.

Priopćenje zaključuju riječima da živeći i boreći se za vlastite živote i živote svojih obitelji i građana koji su se našli u agresorskim obručima u periodu 1992.-1995. znali su osjetiti sve vrste napada na zemlju, pa proteklih dana i mjeseci mogu osjetiti jednu vrstu konkretnijeg nasrtaja na državne institucije, a sve u cilju političke osvete i rušenja sustava.

"Ako bilo tko u ovoj zemlji misli da može urušiti sustav na način kako to čine proteklih dana i pokušati bilo kakvu vrstu državnog udara, grdno se je prevario. Patrioti Bosne i Hercegovine su još uvijek na bedemima ove zemlje i nećemo dozvoliti bilo kakvo poigravanje s onim što nosimo u svojim srcima, a to je domovina."

Dnevnik.ba