Article_Top_970x250

BOŠNJACI UGROŽAVAJU IZBORE Busovača bez predsjednika Općinskog izbornog povjerenstva

potrebno imenovanje

BOŠNJACI UGROŽAVAJU IZBORE Busovača bez predsjednika Općinskog izbornog povjerenstva

svibnja 07, 2020
dnevnik.ba
dnevnik.ba

FOTO: screenshot

Početkom ove godine, Općinsko vijeće Busovača imenovalo je nove članove Općinskog izbornog povjerenstva: Ljiljanu Čavara, Admira Hodžića i Gorana Prusca. Potrebno je bilo imenovati i predsjednika Općinskog izbornog povjerenstva, međutim do toga do danas nije došlo.

Dobro je poznato da je u proteklom mandatu od 7 godina, dužnost predsjednika Općinskog izbornog povjerenstva vršio gospodin Admir Hodžić, a prije njega gospodin Vinko Miljak.

Sukladno Popisu stanovništva te prethodnim dogovorima prema kojima treba imati u vidu i uvažavati volju i hrvatskog naroda, kako to čini i hrvatski narod, u novom mandatu, predsjednik Općinskog izbornog povjerenstva (OIP) treba biti član iz reda hrvatskog naroda.

Klub vijećnika HDZ-a BiH nije naišao na spremnost bošnjačkih stranaka da se postigne dogovor i podrži naš prijedlog za predsjednika Općinskog izbornog povjerenstva. 

Budući da je danas najavljeno raspisivanje Lokalnih izbora 2020. godine, a naša općina nije imenovala predsjednika Općinskog izbornog povjerenstva, Klub vijećnika HDZ-a BiH Busovača je tražio da se ta točka uvrsti na dnevni red današnje sjednice jer se neimenovanjem predsjednika Općinskog izbornog povjerenstva dovodi u pitanje regularnost cijelog izbornog procesa u općini Busovača.

Kako nismo postigli dogovor s drugim strankama na Kolegiju Općinskog vijeća, nismo održali planiranu sjednicu Općinskog vijeća Busovača.

Klub vijećnika HDZ BiH Busovača se oduvijek zalagao za normalizaciju odnosa, uz međusobno uvažavanje, principijelnost i poštivanje dogovora.

Pozivamo sve stranke koje sudjeluju u radu Općinskog vijeća Busovača da još jednom preispitaju svoje stavove po ovom pitanju i da već na narednoj sjednici podrže prijedlog Kluba vijećnika HDZ-a BiH Busovača za imenovanje predsjednika Općinskog izbornog povjerenstva, stoji u priopćenju Kluba vijećnika HDZ BiH Busovača.

Dnevnik.ba