Article_Top_970x250

BOŠNJAČKI SDP TVRDI Slavo Kukić bi sigurno pobijedio Dragana Čovića

IRFAN ČENGIĆ

BOŠNJAČKI SDP TVRDI Slavo Kukić bi sigurno pobijedio Dragana Čovića

ožu 19, 2018
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Po meni, Slavo Kukić je izvrstan ljevičar, izvrstan profesor i pravi državnik bi bio na toj poziciji i on bi sigurno pobijedio Dragana Čovića.

Glavni tajnik SDP-a Irfan Čengić gostujući u Danu uživo na N1 kazao je da bi profesor Slavo Kukić kao kandidat za člana Predsjedništva BiH pobijedio Dragana Čovića.

Zašto je za ujedinjenje ljevice neprihvatljiv prijedlog Demokratske fronte?

"Prije svega, 15. srpnja prošle godine mi smo predložili Demokratskoj fronti da krenemo u ujedinjenje ljevice godinu i pol dana prije izbora kako bi imali vremena. To nije tada bilo DF-u uopće prihvatljivo, rezolutno su to odbili, da bi mi 9. septembra potpisali sporazum o suradnji u kojem se ne spominje ujedinjenje jer su oni željeli da se ne spominje.

Prvog siječnja Željko Komšić je prekršio taj sporazum kada se samoinicijativno kandidirao za Predsjedništvo BiH, nije konzultirao niti svoju stranku niti nas. Nakon toga smo mi to prešutili i nastavili sa suradnjom. Danas smo odbili ovakav način ujedinjenja gdje bi se SDP koji postoji 108 godina trebao ugasiti. Ponudili smo jedan koalicijski sporazum, politika nije samo arena lidera", rekao je Čengić za N1.

On je dodao da su tražili od Komšića da povuče svoju kandidaturu kako bi mogli razgovarati tko će biti kandidat za Predsjedništvo BiH.

"On ne želi povući svoju kandidaturu jer oni nije jedini Hrvat ljevičar u BiH. Po meni, Slavo Kukić je izvrstan ljevičar, izvrstan profesor i pravi državnik bi bio na toj poziciji i on bi sigurno pobijedio Dragana Čovića. Željko Komšić je svjestan da je svojom kandidaturom mobilizirao HDZ i HDZ će imati jedan od najboljih rezultata u svim skupštinama i parlamentima, a tu se rješavaju životni problemi građana, a ne u Predsjedništvu. Željkova kandidatura je najbolji vjetar u leđa HDZ-u", naveo je Čengić.

I.C. / Dnevnik.ba