Article_Top_970x250

BPK: Sin ministra krao lovačke pse pa ih prodavao?

lovci potpisali peticiju

BPK: Sin ministra krao lovačke pse pa ih prodavao?

stu 15, 2019
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Foto: Dnevni avaz

Armin Arnaut, sin Mensada Arnauta (A-SDA), ministra gospodarstva u BBK, pod lažnim imenom Enes, ukrao je više lovačkih pasa pa ih preprodavao diljem BiH i Srbije, piše Dnevni avaz.

Ove informacije krile su se dugo od javnosti, ali su procurile kad je dvadeset lovaca Društva „Biserna“ iz Goražda potpisalo peticiju i prijavu koju su uputili PU Goražde, Federalnom MUP-u i SIPA-i u kojoj raskrinkavaju Arnauta, piše Dnevni avaz.

Nestali psi

- S područja Lovačkog društva „Biserna“, sekcija Faočići, nestalo je više lovačkih pasa. Došli smo do saznanja da pse krade Armin Arnaut, te smo preko kolega na području Šapca u Srbiji te u Višegradu i Livnu dobili fotografije naših nestalih pasa. Dobili smo i poruke koje su kupci naših pasa razmjenjivali s Arnautom – navode u prijavi.

S druge strane, Mensad Arnaut, ministar gospodarstva, kaže da se to sve njemu i njegovom sinu pokušalo montirati prošle godine i da to radi isključivo jedan čovjek – Nusret Mršo.Faksimil prijave Gorana Vukosavljevića FUP-u protiv Armina Arnauta - Avaz, Dnevni avaz, avaz.ba

 

Faksimil prijave Gorana Vukosavljevića FUP-u protiv Armina Arnauta (Foto: (Avaz)

- Ništa od navoda za koje ste me pitali nije točno! Ljudi su ljubomorni, žele nam nauditi. Kakvi psi, kakvo oružje – kaže Arnaut i dodaje da su sve istrage protiv njegovog sina obustavljene.

Upitan za prijavu protiv njegovog sina Armina koju je FUP-u zbog prevare podnio Goran Vukosavljević iz Arilja, ministar je odgovorio:

- Ma, nema ni od toga ništa, to je sve izmišljeno.

Vukosavljević, međutim, tvrdi drugačije. On kaže da ga je Armin Arnaut prevario za 600 eura. 

- Prodao mi je psa koji nije vrijedio ni pišljiva boba. Rekao mi je da pas košta 1.200 eura, pa smo se dogovorili da mi da pola novaca, da vodim psa u Srbiju na probu i da će mi vratiti novac ukoliko pas ne bude odgovarao. Našli smo se ujutro na benzinskoj crpki u Ustiprači, dao sam mu novac, a on meni psa – govori jučer Vukosavljević za Dnevni avaz.

Prijetio Vukosavljeviću

Nakon tri dana Vukosavljević je pozvao Arnauta i tražio da mu vrati novac, a on će njemu psa.

- Opsovao mi je majku i rekao da je novac potrošio. Zvao sam ga nekoliko puta, a on mi je prijetio, psovao, na kraju mi je rekao da će doći u Arilje s prijateljima i da će me ubiti – kaže na kraju Goran Vukosavljević.

I ovo nije jedini slučaj. U posjedu Dnevnog avaza je prepiska Arnauta s brojnim vlasnicima ukradenih pasa

Potpisnici zahtjeva

Peticiju i prijavu potpisali su: Ejub Mršo, Eniz Adžem, Emir Pljevljka, Elvir Mršo, Izet Mršo, Sulejman Suljagić, Mirza Bećirspahić, Fadil Nurković, Munib Šehović, Midhat Šehović, Nusret Mršo, Anel Bećirspahić, Elvir Arnaut, Mirzet Mutapčić...

Dnevnik.ba

Tagovi: