Article_Top_970x250

Brotnjak Benedikt Turudić nominiran za igrača godine u Njemačkoj

košarkaši

Brotnjak Benedikt Turudić nominiran za igrača godine u Njemačkoj

svibnja 31, 2019
dnevnik.ba
dnevnik.ba

FOTO: screenshot via vecernji.ba

Diljem svijeta stasaju talentirani sportaši hrvatskog podrijetla. U Njemačkoj su dva brata, Dominik i Benedikt Turudić svoje živote posvetili košarci.

Benedikt je rođen 27. siječnja 1997. godine, izrastao do 207 cm i može igrati uspješno na nekoliko pozicija u momčadi. Počeo je vrlo rano redati uspjehe u svim kategorijama u kojima je nastupao.

Već s 18. godina bio je na popisu 20. najboljih igrača Njemačke u svojoj kategoriji, prenosi brotnjo.info. Između berlinske Albe i zagrebačke Cedevite, odlučio je tada prihvatiti poziv iz Hrvatske i nije se pokajao.

Odlazak u Zagreb bio je velika stepenica u njegovoj karijeri. S Cedevitom je 2015. bio pobjednik Kupa Dražen Petrović, omladinski vice-prvak Hrvatske, a uslijedio je i poziv za hrvatsku reprezentaciju.

Benedikt Turudić je polivalentan igrač ali najbolje se osjeća kao krilni centar na mjestu “četvorke” – piše Moja-Domovina.net. Zbog veće klupske minutaže odlučio se 2016. ipak vratiti u Njemačku i zaigrati za drugoligaša MBC s kojim je 2017. godine izborio nastup u najjačoj, prvoj njemačkoj ligi. Iz utakmice u utakmicu skupljao je minute i poene i danas je jedan od najboljih mladih igrača njemačke Bundeslige za kojim se okreću treneri i manageri.

Njegov odlazak u veći klub je pitanje trenutka, baš kao i ponovni poziv u hrvatsku reprezentaciju. Benedikt je nominiran u sezoni 2018./19. za igrača godine i za mladog igrača godine u sezoni.

Podržite i vi ovog mladog igrača vašim glasom! Glasati se može do nedjelje 2. 6.2019. do 23:59 h na ovoj poveznici: Basketballbundesliga Potrebno je otvoriti link i glasati klikom na dva mjesta u kružić pored imena nominiranog igrača i onda kliknuti u plavi kvadratić u dnu stranice, kao potvrdu. Možda baš vaš glas donese prevagu pri konačnoj odluci, prenosi Večernji.ba.

Dnevnik.ba