Article_Top_970x250

Burić: Zločini El mudžahida ostavština su Armije BiH, prestanite omalovažavati hrvatske žrtve

nikšićeva dvostruka mjerila

Burić: Zločini El mudžahida ostavština su Armije BiH, prestanite omalovažavati hrvatske žrtve

kol 07, 2020
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Foto: Društvene mreže

Stana Burić, predsjednica Općinskog odbora HDZ-a BiH Ravno, na svojm profilu na Facebook profilu osvrnula se na postupanje predsjednika SDP-a BiH Nermina Nikšića koji je žestoko reagirao na odlikovanje postrojbi HVO-a od strane predsjednika RH Zorana Milanovića, s posebnim osvrtom na Zlatana Miju Jelića kojega je Nikšić nazvao “poniženjem žrtava i izdajom antifašizma”, prenosi Hrvatski Medijski Servis.

Burić je podsjetila i da je Nikšić 2015. godine, zajedno s visokim dužnosnicima SDP-a Damirom Mašićem i Zekerijahom Osmićem, odao počast osuđenom ratnom zločincu Rasimu Deliću. Burić je podsjetila da je Delić zapovjedio obuku postrojbe El mudžahid koja je počinila strašne zločine nad Hrvatima i Srbima. Nikšiću je poručila da njezin narod pati za istinom, a hrvatske žrtve još čekaju pravdu.

“Hrvatske žrtve u Bosni i Hercegovini čekaju još pravdu. Nikada nisam čula gospodina Nermina Nikšića da je izrazio pijetet prema hrvatskim žrtvama koje su pripadnici Armije Bosne i Hercegovine ubili. Mislim da je s ponosom otišao odati počast pokojnom generalu Armije Bosne i Hercegovine Rasimu Deliću, koji je pred Haaškim sudom osuđen za ratne zločine počinjene nad Hrvatima i Srbima. a svima je poznato da je upravo 11. kolovoza 1993. ovaj ratni zločinac naredio obučavanje postrojbe El mudžahedin koja je počinila strašne ratne zločine nad Hrvatima i Srbima. Stoga gospodine Nikšiću, ovo je vaša ostavština vaše Armije Bosne i Hercegovine. Moj narod pati za istinom, a hrvatske žrtve čekaju još pravdu. Prestanite više omalovažavati hrvatske žrtve!”, napisala je Burić na Facebooku.

Dnevnik.ba