Article_Top_970x250

Butković: Vučićeve izjave ne doprinose ni suživotu ni normalizaciji odnosa

Ministar mora, prometa i infrastrukture

Butković: Vučićeve izjave ne doprinose ni suživotu ni normalizaciji odnosa

kol 08, 2020
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Foto: PIXSELL

Ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković rekao je u subotu da izjave srpskog predsjednika Aleksandra Vučića o vojno-redarstvenoj akciji Oluja ne doprinose suživotu ni normalizaciji odnosa.

"Mislim da smo dostojanstveno proslavili Oluju. Znamo da nam je pobjednički Domovinski rat nešto na što smo ponosni, ali prošlo je 25 godina i u vremenima u kojima živimo snošljivost, tolerancija i suživot nemaju alternativu. U tom smislu je i dolazak srpskih predstavnika, konkretno potpredsjednika vlade gospodina Miloševića, mislim bio dobar i poruke su bile jako dobre, a ovo što se događa sada, iza, definitivno nije dobro i nastavak je jedne loše retorike", rekao je Butković na novinarski upit kako komentira Vučićeve izjave o Oluji.

Vučić je u petak ponovio svoje stajalište da je ta akcija "najveće etničko čišćenje na tlu Europe poslije Drugog svjetskog rata" te je poručio da želi dobre odnose s Hrvatskom i pomirenje koje se neće temeljiti na poniženju, ocijenivši kako su Srbi u Hrvatskoj odluku o sudjelovanju u obilježavanju Oluje trebali donijeti sa Srbijom, ali da se Srbiju ne može uvući u proslavu Oluje.

"Žao mi je ako je bilo užasnih napada na Miloševića, nisam ih ja organizirao, ali ako očekuju podršku tom činu - neće je dobiti. Da uvlačite Srbiju u proslavu Oluje - u tome nećemo sudjelovati", rekao je Vučić.

Dnevnik.ba