Article_Top_970x250

Čak 30.000 Čeha dolazi vlakom u Hrvatsku na odmor

VJERNI GOSTI

Čak 30.000 Čeha dolazi vlakom u Hrvatsku na odmor

srp 01, 2020
dnevnik.ba
dnevnik.ba

FOTO: screenshot

Na odmor u Hrvatsku zaputili su se naši prvi i stari gosti – Česi. Ovoga puta ne avionom ili osobnim automobilom, već vlakom. Za prvu rutu sve su karte rasprodane.

Na željezničkoj stanici u Pragu sve je vrvjelo od ljudi, prtljage i veselja. Česi odlaze na odmor u Hrvatsku specijalnim vlakom nazvanim "Vlak za odmor". Iz Praga je krenuo u utorak navečer, a u Rijeku stiže u srijedu, javlja Dnevnik Nove TV

'Ovaj prvi noćni vlak vrlo je komforan za putovanje. I 30.000 prodanih karata je nešto fantastično. Nisam ni sanjala da će tako biti kad smo počeli dogovarati ovaj projekt'', rekla je Ljiljana Pancirov, češka veleposlanica u Hrvatskoj.

Naša je obala jedna od najpopularnijih destinacija za češke turiste. Jadran često nazivaju ''naše more'', a više od 800.000 Čeha prošle je godine odmor provelo u Hrvatskoj te su sveukupno ostvarili 54 milijuna noćenja.

"Više sam puta dolazio automobilom, i  na odmor i na poslovna putovanja. Vidim da je vlak iznimno udoban, a ovakvo putovanje je ujedno i mala avantura. Sviđa mi se ovaj novi način na koji ću doći do mora'', rekao je turist Jan Vrana.

Dnevnik.ba