Article_Top_970x250

Čavara: U tijeku su razgovori o formiranju vlasti u FBiH i izmjenama Izbornog zakona BiH

Predsjednik Federacije BiH

Čavara: U tijeku su razgovori o formiranju vlasti u FBiH i izmjenama Izbornog zakona BiH

velj 01, 2020
dnevnik.ba
dnevnik.ba

FOTO: Arhiva

Predsjednik Federacije BiH (FBiH) Marinko Čavara izjavio je da su u tijeku razgovori HDZ-a i SDA o formiranju vlasti u FBiH.

Čavara je objasnio da se razgovara o rekonstrukciji federalnih ministarstava, te o izmjenama Izbornog zakona BiH, uz ocjenu da je neophodno Vladu što više približiti aktualnom vremenu i europskim integracijama.

"Stav HDZ-a BiH je da preglomazna ministarstva, kojima je teško upravljati, treba podijeliti u više ministarstava, a da neustavna ministarstva treba ukinuti. Riječ je o ministarstvima obrazovanja i nauke, te kulture i sporta", precizirao je Čavara za "Dnevni avaz".

On smatra da je potrebno prilagoditi jedno ministarstvo koje će se baviti pitanjima mladih, te da je neophodno posebno ministarstvo koje bi se bavilo europskim i drugim integracijama u kojima će FBiH sudjelovati kao dio BiH.

Čavara, koji je visoki funkcioner HDZ-a BiH, napomenuo je da su razgovori u početnoj fazi, ali da će se u narednom periodu intenzivirati da bi se našlo rješenje za promjenu Izbornog zakona i imenovanje nove rekonstruirane Vlade Federacije.

On je istaknuo da se razgovara i o načinu sprovođenja svih odluka sudova, Suda u Straßburg i Ustavnog suda BiH, kako osigurati zastupanje konstitutivnih naroda i na neki način urediti odnose među njima u vezi s biranjem legitimnih predstavnika svakog naroda, prenosi Srna.

Dnevnik.ba