Article_Top_970x250

Čerkez: Policijski sat u FBiH je ukinut bez suglasnosti Kriznog stožera

MINISTARSTVO ZDRAVSTVA

Čerkez: Policijski sat u FBiH je ukinut bez suglasnosti Kriznog stožera

tra 24, 2020
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Član Kriznog stožera federalnog Ministarstva zdravstva Goran Čerkez rekao je da Stožer nije predložio ukidanje policijskog sata na teritoriji Federacije BiH, te da oni koji su donijeli mjeru moraju biti spremni snositi rizike.

"Krizni stožer federalnog Ministarstva zdravstva nije sudjelovalo u donošenju te mjere. U ovom trenutku potrebno je imati analitiku da bi se procijenilo koliki je rizik nakon ukidanja policijskog sata", rekao je Čerkez Srni.

On je rekao da je Krizni stožer federalnog Ministarstva zdravstva dao prijedlog mjera za starije osobe i djecu do 18 godina, kao i zamjenu karantena drugom mjerom ograničenja kretanja.

Načelnik Federalnog štaba civilne zaštite Fahrudin Solak ranije je kazao za Klix.ba da je policijski sat više sigurnosna nego zdravstvena mjera.

"Da bismo zaštitili imovinu, brojne objekte i slično uveli smo policijski sat. Od kada je uveden drastično je opao broj kaznenih djela. Tako da je to prvo sigurnosna mjera, prije svega za imovinu ljudi", poručio je tada Solak.

Policijski sat je uveden na prijedlog Federalnog ministarstva unutrarnjih poslova i na njihovog prijedlog je ukinut, a nakon što su se stekli uvjeti za njegovo ukidanje.

Podsjećamo, Federalni stožer civilne zaštite ukinuo je danas policijski sat na području Federacije BiH.

Dnevnik.ba