Article_Top_970x250

Ćorić o najvećem uspjehu u karijeri i ritualu prije važnih mečeva

hrvatski broj 1

Ćorić o najvećem uspjehu u karijeri i ritualu prije važnih mečeva

ruj 11, 2019
dnevnik.ba
dnevnik.ba

FOTO: Goran Stanzl/Pixsell

Borna Ćorić prisjetio se najljepšeg trenutka u svojoj karijeri. Ususret Noći hrvatskog tenisa koja će se održati u petak, 13. rujna, u organizaciji Hrvatskog teniskog saveza u zagrebačkom hotelu Westin, Borna otkriva što za njega znači osvajanje Davis Cupa, ali i koje rituale ima prije mečeva.

"Od svoje pete godine, kada sam počeo igrati tenis, sanjao sam o osvajanju Davis Cupa i san mi se ostvario. Sjećam se kako sam s veseljem i uzbuđenjem gledao našu reprezentaciju kada je 2005. godine osvojila Davis Cup. Upravo zbog toga htio sam igrati tenis i biti najbolji", prisjetio se Borna.

Prije samog početka nastupa na Davis Cupu mladog tenisača od nervoze je boljelo cijelo tijelo, no kada je izašao na teren, sve je prestalo. 

"Nakon osvajanja bio sam toliko ponosan na sebe, što nisam često, i tog trenutka sjećat ću se do kraja života.“

Borna je priznao kako uoči važnih mečeva uvijek ima rituale pa tako uvijek jede jednake obroke u istom restoranu na istom stolcu. Ovakvi rituali popularni su među sportašima diljem svijeta, a brojni tvrde kako im je upravo takvo ponašanje pomoglo pri osvajanju željenih odličja.

Borna ističe i kako mu najveću vjeru u uspjeh ulijeva upravo obitelj. Često se zaželi običnog obiteljskog ručka, zajedničkog druženja i šetnje psa. Za mladog tenisača takve su stvari nekad luksuz.

"Bez mog oca, koji me od 12 godine prati na putovanjima, majke i sestre, koje su u svakom trenutku tu za mene, danas ne bih bio tu gdje jesam", kazao je.

Ćorić je jedan od osvajača posljednjeg Davis Cupa kojem će uz Franka Škugora, Ivana Dodiga, Marina Čilića, Matu Pavića, Nikolu Mektića i Viktora Galovića na čelu s izbornikom Željkom Krajanom biti dodijeljene nagrade na nadolazećoj Noći hrvatskog tenisa. Bit će to i večer kada će biti dodijeljeno i priznanje za životno djelo, kao i posebne nagrade Grand Slam pobjednicima, osvajačima olimpijskih medalja.

Osim sadašnjih i bivših tenisača i tenisačica te teniskih djelatnika, na Noći hrvatskog tenisa bit će i osobe iz društvenog života te brojni sportski djelatnici. Ovaj događaj ima i humanitarnu notu pa će tako sav prihod od prodanih ulaznica biti doniran u svrhu razvoja mladih talentiranih tenisačica i tenisača koji nemaju dovoljno sredstava za samostalan sportski razvoj. 

Dnevnik.ba