Article_Top_970x250

Čović: "BiH je duboko podijeljena zemlja, Dodik se može sastati s bilo kim"

posjet zagrebu izazvao kritike bošnjaka

Čović: "BiH je duboko podijeljena zemlja, Dodik se može sastati s bilo kim"

ruj 21, 2020
dnevnik.ba
dnevnik.ba

FOTO: screenshot via Klix.ba

Dragan Čović je posjetu Milorada Dodika Zagrebu, koja je i dalje tema regionalnih medija i koja je izazvala brojne kritike, ocijenio višestruko korisnom.

On je kazao kako je Hrvatska značajan partner Bosni i Hercegovini te da će u narednom periodu takvih susreta biti sve više.

"Stvari ne treba skrivati pod tepihom, mi smo krajnje podijeljeno društvo, a ovako smo nesavršeno organizirani. Pogledajte samo kakve mi rasprave vodimo u javnosti", izjavio je on.

Kazao je kako sve treba zajednički raspraviti.

"Kad sam razgovarao s kolegom Dodikom prije odlaska u Zagreb, kao i kolegama koje su ga primale, jasno sam iznio svoj stav. Ne vidim što se dominanti predvodnik srpskog naroda u BiH ne bi sastao s bilo kim na svijetu ili zašto se jedan član Predsjedništva koji zaista predstavlja svoj narod ne bi našao s bilo kim u svijetu, pa i s Plenkovićem i Milanovićem", odgovorio je Čović na jedno novinarsko pitanje.

Čović je nakon današnjeg zasjedanja Predsjedništva HNS-a kazao kako nije optimist za formiranje nove Vlade FBiH, a lidera SDA Bakira Izetbegovića podsjetio je na obaveze iz sporazuma potpisanog u Mostaru.

Dnevnik.ba