Article_Top_970x250

Čović na sastanku s Vladom Županije Posavske: Gospodarstvo je primarni prioritet svih aktivnosti Vlade u sljedećem razdoblju

primarni fokus

Čović na sastanku s Vladom Županije Posavske: Gospodarstvo je primarni prioritet svih aktivnosti Vlade u sljedećem razdoblju

svibnja 26, 2020
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Foto: HDZ BiH

Predsjednik Čović održao je radni sastanak s predsjednikom Vlade Županije Posavske i ministrima u Vladi. Na današnjem sastanku u primarnom fokusu bila je gospodarska situacija u Posavskoj županiji i osiguranje stabilnosti na ovom području. Predsjednik Vlade, Đuro Topić, prezentirao je aktivnosti Vlade ŽP i set mjera koje se prioritetno odnose na gospodarski sektor i osiguravanje likvidnosti županijske razine. Predsjednik Vlade Topić upoznao je predsjednika Čovića sa infrastrukturnim projektima koji su u procesu provođenja, kao i onima koji se kroz skorije vrijeme trebaju realizirati.

„Upoznali smo predsjednika Čovića s konkretnim aktivnostima ove Vlade i izmjenama i dopunama proračuna Županije Posavske kako bi osigurali pomoć gospodarskom sektoru. Vlada naše županije več je usvojila i počela provoditi mjere pomoći najpogođenijim granama privatnog sektora i u sljedećem razdoblju te aktivnosti ćemo dodatno pojačati. Razgovarali smo i o pomoći viših razina vlasti kako bi rasteretili proračun Županije i stabilizirali gospodarstvo i zdravstveni sustav koji su direktno pogođeni“, izjavio je predsjednik Vlade Đuro Topić.

„Iskoristili smo današnji sastanak kako bi razmijenili informacije o potezima državne i federalne razine vlasti kako bi spriječili sve negativne utjecaje u novonastaloj situaciji. Prvi dio aktivnosti već je proveden i pomoć viših razina vlasti biti će realizirana. Dodatnim aranžmanima mora se osigurati proračunska stabilnost uz oporavak svih subjekata koje je utjecaj pandemije pogodio. Osiguranje normalnog života ljudi i funkcioniranja svih institucija, uključujući i zdravstveni sustav moraju biti osigurani. U sljedećem razdoblju pojačati ćemo aktivnosti, zajedničke  sastanke i komunikaciju između svih razina“, istaknuo je Čović.

Dnevnik.ba