Article_Top_970x250

Čović: Stavit ćemo na stol mnoge teme koje nas opterećuju, sljedeći sastanak u Sarajevu

reakcija nakon sastanka

Čović: Stavit ćemo na stol mnoge teme koje nas opterećuju, sljedeći sastanak u Sarajevu

stu 07, 2019
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Foto: Dnevni avaz

Imali smo krajnje otvorene i prijateljske razgovore. Govorili smo o suradnji dvije stranke kako bismo relaksirali odnose i ambijent kada je u pitanju odnos dva naroda u BiH, ali i dvije političke opcije, kazao je to predsjednik HDZ-a Dragan Čović nakon današnjeg sastanka s predsjednikom SDA Bakirom Izetbegovićem.  

- Što prije trebamo uspostaviti vlast na razini BiH i mislim da ćemo idućeg tjedna razgovarati u Sarajevu. Mnoge teme koje nas opterećuju stavit ćemo na stol i pokušati naći rješenja. Razgovarat ćemo da svi naši predstavnici u izvršnoj vlasti rješavaju probleme kako bi se ekonomsko stanje u zemlji stabiliziralo - kazao je Čović.

Dodao je da su izaslanstva HDZ-a i SDA razgovarale o Izbornom zakonu i iznijela svoje stavove, a i bit će organizirani i sastanci ekspertskih timova obje stranke o Izbornom zakonu.

- Iznijeli smo sve šta je problematično. Obvezali smo se da imamo dinamiku razgovora i da stvaramo ambijent koji nudi pomirenje. Sve je to u funkciji da BiH profunkcionira na svom europskom putu, ali i unutarnjoj stabilnosti - kazao je Čović. 

Dnevnik.ba