Article_Top_970x250

Čović u Širokom Brijegu: "Nije svako zlo samo za zlo, iz ove krize možda proistekne jedno veće povjerenje"

Predsjedavajući Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH

Čović u Širokom Brijegu: "Nije svako zlo samo za zlo, iz ove krize možda proistekne jedno veće povjerenje"

tra 08, 2020
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Foto: Arhiva

Predsjedavajući Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Dragan Čović boravio je danas u Zapadnohercegovačkoj županiji, u Širokom Brijegu, odakle je poslao poruku da je komunikacija s ostalim političkim akterima danas mnogo bolja nego prije.

Naglasio je da koronavirus možda posluži za mudrije djelovanje u politici.

''Komunikacija koju danas imamo je puno bolja nego je bila prije mjesec, između svih nas. Neke stvari koje ne bismo nikad dogovorili, posljednji mjesec se nekako dogovorimo'', kazao je Čović u Širokom Brijegu.

Tvrdi da je povjerenje na višoj razini nego što je bilo prije mjesec.

''Nije svako zlo samo za zlo, iz ove krize možda proistekne jedno veće povjerenje i upućenost jednih na druge, jer evidentno ovdje nitko nikoga ne može prevariti, samo svi zajedno možemo potonuti'', ustvrdio je Čović.

Istaknuo je kako će se zdravstveni sustav u određenoj mjeri oduprijet koronavirusu, a to se ne bi dogodilo bez zajedničkog rada.

"Korona nam možda posluži za mudrije djelovanje u politici", rekao je Čović.

Kad ovo sve skupa prođe, kako ističe, vjeruje da će za to imati mudrosti.

"Svi oni koji su se danas zbili oko jedne političke partije, bez obzira na to koja je to politika, moraju čuti glas onoga drugog, jer nadležnosti u BiH su ustavne nadležnosti i one se ne smiju suspendirati. Zato sam rekao da jednostavno Parlament mora raditi u punom kapacitetu, do kraja transparentno, kao i sve ostale razine vlasti", zaključio je.

Dnevnik.ba