Article_Top_970x250

Crnogorska policija uhitila dvojicu novinara zbog "izazivanja panike i nereda"

ozbiljne optužbe

Crnogorska policija uhitila dvojicu novinara zbog "izazivanja panike i nereda"

sij 13, 2020
dnevnik.ba
dnevnik.ba

FOTO: screenshot via RTCG

Podgorička policija uhitila je glavne i odgovorne urednike portala "Borba" Dražena Živkovića (39) i "IN4S" Gojka Raičevića (56) zbog sumnje da su izvršili kazneno djelo izazivanje panike i nereda, priopćila je crnogorska Uprava policije.

U policiji navode da je Živković kao glavni i odgovorni urednik portala "Borba" izazvao paniku u javnosti objavljivanjem "lažnih vijesti u vezi s događajem u Vili Gorica u Podgorici, bez prethodne provjere informacije".

Raičević se sumnjiči da je kao glavni i odgovorni urednik portala "IN4S" izvršio ovo kazneno djelo na isti način objavljivanjem ove vijesti na portalu "IN4S".

O svemu je upoznat državni tužitelj u Osnovnom državnom tužiteljstvu u Podgorici koji se izjasnio da se u radnjama ova dva lica stječu elementi kaznenog djela izazivanje panike i nereda i naložio da ove dvije osobe budu uhićene i uz kaznenu prijavu privedena tužitelju u zakonom propisanom roku, navodi se u priopćenju.

Crnogorska Uprava policije priopćila je sinoć da su netočne informacije da je jučer u Vili Gorica predsjednika Mile Đukanovića u Podgorici odjeknula eksplozija i da sigurnosne službe sumnjaju na pokušaj diverzije.

Dnevnik.ba