Article_Top_970x250

Dalić ostao bez Pjace i Rebića: Petković će sad dobiti poziv

hrvatska nogometna reprezentacija

Dalić ostao bez Pjace i Rebića: Petković će sad dobiti poziv

ožu 09, 2019
dnevnik.ba
dnevnik.ba

foto: Igor Kralj, Luka Stanzl, Goran Stanzl/PIXSELL

Petković je dobio pretpoziv u ponedjeljak, a onda je odlučio utakmicu protiv Benfice. Bio je sjajan protiv Portugalaca i jedino je logično da ga Dalić priključi momčadi za utakmice 21. i 24. ožujka.

Sve je u hrvatskom nogometu jako potresla vijest o novoj teškoj ozljedi Marka Pjace, prenosi 24.sata

- Izuzetno mi je žao zbog ove vijesti, to je zaista peh i nesreća prvenstveno za njega, a onda i za reprezentaciju. Ohrabrio sam ga, poželio mu uspješnu operaciju i onda maksimalan oporavak, uz duboku vjeru da ćemo ga ponovno gledati u dresu hrvatske reprezentacije. Marko ima karakter, snagu i strpljenje, a mi ćemo biti uz njega tijekom cijelog oporavka - rekao je za službenu stranicu HNS-a Zlatko Dalić.

Jasno je da će nakon Pjacine teške ozljede, izbornik morati tražiti druga rješenja za utakmice protiv Azerbajdžana i Mađarske. Marko Pjaca je otpao zbog teške ozljede lijevog koljena, a upitan za te utakmice je i Ante Rebić. Niti njega vjerojatno neće biti, Dalić tako ostaje na četiri napadača.

Poziv će vjerojatno dobiti Bruno Petković, napadač Dinama. On je dobio pretpoziv u ponedjeljak, a onda je odlučio utakmicu protiv Benfice. Bio je sjajan protiv Portugalaca i jedino je logično da ga Dalić priključi momčadi za utakmice koje Hrvatsku čekaju 21. i 24. ožujka. Bruno je zabio dva gola u posljednje dvije europske utakmice Dinama.

Bio je briljantan protiv Viktorije Plzen i protiv Benfice. Igra sjajno, a Hrvatska u napadu nema igrača njegovog tipa. Stoga Bruno mora biti Dalićev izbor, pogotovo nakon ozljeda Pjace i Rebića. 

Bruno će, ako ovako nastavi, uskoro biti kandidat i za prvih 11 "kockastih". 

Dnevnik.ba