Article_Top_970x250

Detalji akcije FUP-a u Hercegovini: Uhićeni dvojica Mostaraca i Stočanin, pronađen kilogram i pol speeda

nedozvoljena proizvodnja i prodaja droga

Detalji akcije FUP-a u Hercegovini: Uhićeni dvojica Mostaraca i Stočanin, pronađen kilogram i pol speeda

ožu 02, 2020
dnevnik.ba
dnevnik.ba

FOTO: screenshot

U akciji koju od jučer na području HNŽ-a provode pripadnici Federalne uprave policije, uz asistenciju Obavještajno-sigurnosne agencije (OSA)BiH i MUP-a HNŽ, pronađen je kilogram speeda, kao i određena količina marihuane, potvrđeno je iz FUP-a.

Iz te policijske agencije je priopćeno da su uhićeni V. P. (1964), D. S. (1986) iz Mostara i Z. K. (1975) iz Stoca. Svi se sumnjiče za nedozvoljenu proizvodnju i promet opojnih droga, a V. P. i za navođenje na prostituciju.

Za D. S. je na snazi bila centralna potraga raspisana na osnovu naredbe Općinskog suda u Mostaru zbog kaznenog djela ugrožavanje sigurnosti, te je on predat u dalju nadležnost Sudskoj policiji Federacije Bosne i Hercegovine.

- U sklopu navedenih aktivnosti, a postupajući po naredbi Općinskog suda u Mostaru, izvršeni su pretresi vozila i ugostiteljskog objekta, dok su još uvijek u toku pretresi stambenih objekata koje koriste osumnjičeni na području gradova Mostar i Stolac. Do sada je prilikom pretresa pronađeno i oduzeto oko 1,5 kilograma materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu amfetamin, određena količina materije koja asocira na opojnu drogu cannabis sativa L, te drugi predmeti koji potiču ili se dovode u vezu sa navedenim kaznenim djelom - naveli su iz FUP-a.

Uhićeni će biti kriminalistički obrađeni u službenim prostorijama Federalne uprave policije, te će u zakonskom roku biti predata uz izvještaj o počinjenom kaznenom djelu, u dalju nadležnost Županijskom tužiteljstvu Hercegovačko-neretvanske županije.

Značajnu podršku u provođenju ovih aktivnosti pružila je Obavještajno sigurnosna agencija BiH, dok su asistenciju pružali su policijski službenici Ministarstva unutarnjih poslova Hercegovačko-neretvanske županije, prenosi Faktor.

Nastavljaju se aktivnosti na realizaciji ovih aktivnosti.

Dnevnik.ba