Article_Top_970x250

Dječak od 14 godina gasio požar kod Konjica pa od umora zaspao na kamenu

sramota za odgovorne

Dječak od 14 godina gasio požar kod Konjica pa od umora zaspao na kamenu

tra 14, 2020
dnevnik.ba
dnevnik.ba

FOTO: screenshot

Kao što je poznato Mostar i Konjic ovih dana bore se s velikim požarima. Osim vatrogasaca u gašenju vatrene stihije sudjeluje i veliki broj dobrovoljaca s područja Hercegovine. Situacija je izuzetno teška, a vatrogasci nemaju adekvatnu opremu da odgovore ovom problemu.

Nadljudskim naporima pokušava se spasiti svako drvo, svaki žbun, a građani su ogorčeni što dosadašnja iskustva s požarima nisu “opametila” vlasti da konačno prestanu misliti samo na svoje potrebe nego da službama poput vatrogasnih osiguraju neophodnu opremu i sredstva, piše Fokus.

Na društvenim mrežama posebne emocije izazvala je fotografija dječaka Alija Sarajlića, koji se kako je navedeno u gašenju požara pridružio svom ocu Seji Sarajliću, a fotografija je nastala u Klisu u Butorović Polju kod Konjica.

Dječak koji ima samo 14 godina i deveti je razred osnovne škole, nakon bespoštedne borbe s vatrenoms stihijom, rame uz rame sa starijima zaspao je na hercegovačkom kamenu.

Slika ovog dječaka na kojeg zasigurno možemo svi biti ponosni, ujedno je i sramota za političare u ovoj zemlji jer zbog njihovog nerada i nemarnog odnosa prema životnim potrebama građana ove zemlje i oni najmlađi primorani su stati na liniju odbrane naše zemlje. Ovaj put od požara.

Političari, svaki put kada sjednete u svoje skupe lizumine i poželite obnoviti vaš ionako najskuplji vozni park u Europi, sjetite se Alija Sarajlića, kako je umoran i iscrpljen nakon gašenja požara zaspao na hercegovačkom kamenu.

Dnevnik.ba