Article_Top_970x250

Dodik: "BiH ima dva bošnjačka, a jednog srpskog člana Predsjedništva..."

"predsjedništvo bih ima defekt"

Dodik: "BiH ima dva bošnjačka, a jednog srpskog člana Predsjedništva..."

ruj 17, 2020
dnevnik.ba
dnevnik.ba

FOTO: FENA

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik posjetio je jučer Zagreb. Sastao se s predsjednikom Hrvatske Zoranom Milanovićem i premijerom Andrejom Plenkovićem.

"Teme su bile vezane za našu međusobnu suradnju. Upoznao sam svoje domaćine sa situacijom u BiH, iz pogleda srpskog naroda", rekao je za RTRS Dodik i dodao da se zahvalio domaćinima za podršku koju daju putu ka Europskoj uniji.

"Razgovarali smo o infrastrukturnim pitanjima, na primjer o mostu na Savi kod Gradiške. Premijer Plenković je dao garancije da će biti završeno u predviđenim rokovima i da ćemo zajedno raditi na održavanju mostova preko svih graničnih prelaza koji dodiruju BiH i Hrvatsku. Izgradnja koridora 5C je bila jedna od važnijih tema", naveo je Dodik.

Dodik je istaknuo da se na sastancima pričalo i o migrantima. On je komentirao i osude iz Sarajeva povodom ove posjete.

"Ja nisam ovdje u ime Predsjedništva BiH ili na bazi njihove odluke. Njima to ne trebam da objašnjavam. Imam dovoljno kapaciteta da predstavljam interese srpskog naroda. To je jedna patološka situacija političkog Sarajeva. Mislim da ovdje nije bilo nijedne riječi koja bi bila štetna za bošnjački narod ili BiH", istaknuo je Dodik.

Dodik je kazao "da se vidi da BiH ima defekt u pogledu ustavnog kapaciteta Predsjedništva".

"Imamo dva bošnjačka, a jednog srpskog člana Predsjedništva. Nemam ništa protiv da oni sutra dođu u Hrvatsku i razgovaraju. Zahvalio sam se domaćinima na podršci koji daju BiH na putu ka EU. Mislim da je to veoma važno. Јa sam član Predsjedništva i to iz Republike Srpske i imam dovoljne kapacitete da predstavljam svoj narod. Moramo graditi odnose s Hrvatskom i veoma mi je drago što sam bio u Zagrebu", zaključio je Dodik.

Dnevnik.ba