Article_Top_970x250

Dodik: Goodbye BiH, welcome RS-exit

sjednica narodne skupštine rs

Dodik: Goodbye BiH, welcome RS-exit

velj 17, 2020
dnevnik.ba
dnevnik.ba

RS i srpski narod nemaju šanse u BiH.... ustvrdio je, između ostalog, on i istakao da je Narodna skupština RS ključno mjesto svih odluka i oko nje se svi trebaju okupiti.

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine i lider Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) Milorad Dodik rekao je danas u Narodnoj skupštini „doviđenja BiH”, iz koje RS izlazi.

U obraćanju Narodnoj skupštini RS-a na posebnoj sjednici o odlukama Ustavnog suda BiH, Dodik je na engleskom jeziku rekao „Goodbye BiH, welcome RS-exit”.

- Naivno smo vjerovali da će stati kada su ukidali naša nacionalna obilježja. Neki veleposlanici tvrde da nam jedino preostaje da poštujemo Ustavni sud i njihove odluke. To vam je ravno onima koji su odvedeni u fašističke logore i tamo stavljeni u očaj, i koji su samo jedno očekivali od onih koji su ih ubijali, da će jednom postiti ljudi, da će prestati – ustvrdio je Dodik, prenosi Fena.

Zahvalio je liderima svih političkih stranaka na, kako je dodao, predanom radu na usuglašavanju zajedničkih zaključaka i spremnosti da prevaziđu netrpeljivosti u obrani interesa RS.

– Za 60 dana se vidimo, vjerujem da ćemo biti u onome što sam na početku rekao - rekao je Dodik.

Dodao je da se ne smije oklijevati u donošenju odluke važnih za prošlost, sadašnjost i budućnost RS.

-RS i srpski narod nemaju šanse u BiH.... ustvrdio je, između ostalog, on i istakao da je Narodna skupština RS ključno mjesto svih odluka i oko nje se svi trebaju okupiti.

Posebno skupštinsko zasjedanje je zakazano na zahtjev entitetske predsjednice Željke Cvijanović, koja je predložila samo jednu točku, koja je naslovljena kao "Informacija u vezi antidejtonskog djelovanja Ustavnog suda BiH“.

Razlog za sjednicu parlamenta RS-a je odluka Ustavnog suda BiH o neustavnom članu 53. Zakona o poljoprivrednom zemljištu, koju srpski zvaničnici ne prihvaćaju i smatraju štetnom za RS.

Dnevnik.ba